All for Joomla All for Webmasters

Последни статии

  • Новини
  • Интервюта
  • Алтернативни терапии
  • Ветеринарна медицина
  • Био
  • Рехабилитация и СПА
  • Съветник
Февруари 15, 2019
0
Доброто в кампанията за закупуване на медицински робот за рехабилитация в България заразява все повече сърца.Този път към инициативата се
Октомври 22, 2018
0
Всичко за най-новите трендове в разкрасяването от известната лекарка.-Д-р Цалбрукнер, какви са новостите от последния конгрес по естетична хирургия в
Тълкуването на една от най-популярните детски приказки е на д-р Олаф Кооб, известен лекар в Берлин. До времето на пубертета,
Близначета панди, родени и отгледани във Виенския зоопарк, отпразнуваха първия си рожден ден - едното похапваше снаксове пред множество свои
Януари 28, 2019
0
Кои са най-вредните съставки в тях за здравето, особено на децата и какво причиняват? Правителството на Австрия одобри през декември 2018 г. забрана
Д-р Анелия Хохвартер ще представи отново дарителската кампания пред 800 лекари в Шладминг. Известният ски курорт и миньорски град Шладминг в Щирия,
Февруари 08, 2019
0
Днес светът празнува 225 годишнината от рождението на Фридлиб Рунге (1794-1867), германски химик, изолирал кофеина.То e само едно от откритията му,
sanusetsalvus.com

sanusetsalvus.com

Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Доброто в кампанията за закупуване на медицински робот за рехабилитация в България заразява все повече сърца.
Анализът по горещата тема е на Диана Карабинова, семеен психотерапевт във Виена.
Изданието (издателство "Асеневци")ни връща към природосъобразните начини на живот и лекуване. От нейните страници ще научите, че основните средства на лекуване са именно функциите на организма ¬ обмяната на веществата, кръвообращението, дейността на нервната система, както и слънцето, въздуха, водата и други.
Ще се запознаете с различни лечебни методи на едни от най¬известните радетели и основополагатели на природолечението ¬ методите „Пришниц“, „Шрот“, „Рикли“, „Кнайп“, „Куне“ и други. От тази ценна книга ще разберете не просто как да използвате природосъобразни средства за изцеление, но и как да предотвратите самата поява на болестите.
Тук ще откриете и ценни съвети за това, как да започнете да живеете в хармония със себе си и околния свят. Притежаването на „Енциклопедия по природно лекуване“ е богатство за всеки човек. 
Нека си припомним що е здраве. Здраве ще рече:
1. Да ти се яде хляб. Да ти се пие вода. Да ти се доспива след залез слънце.
2. Да ти се става рано. Да те радва слънцето. Да обичаш вятъра, да се оставяш да те брули и да ти се иска да те понесе със себе си.
3. Да ти се среща с човек, да искаш да му се усмихнеш като на свой, на близък. Да чуеш и да му кажеш сладка дума.
4. Да ти се пее, дори когато те натъжи нещо.
5. Да не помисляш никому зло и ако те наскърби или обиди някой, да ти стане жал за него и да си готов да му простиш.
6. Всичко да те радва и ти да искаш всички да радваш.

Кройцерова соната

Най-цензурираната творба на Толстой в ново издание
Любов и ревност се преплитат в „Кройцерова соната".
„Сексуален и морален перверзник“ – така бъдещият американски президент Теодор Рузвелт нарича Лев Толстой, след като в САЩ е публикувана революционната за времето си „Кройцерова соната“.
Най-цензурираното произведение на руския писател, което десетилетия наред не спира да провокира своите читатели, отново излиза на български език от „Апостроф“. Това е първото самостоятелно издание на повестта от 41 години насам.
Определяна като една от най-великите творби на Толстой, „Кройцерова соната“ е написана през 1889 г., но веднага след публикацията си е цензурирана от руските власти. Няколко месеца по-късно и американските пощи отказват разпространението на издания от периодичния печат, в които са поместени откъси от творбата, а скоро тя е напълно забранена. Кръстена на музикалното произведение за цигулка и пиано на Бетовен, „Кройцерова соната“ на свой ред дава вдъхновение на голям брой творци да използват елементи от нея за екранизации, пиеси, балетни постановки, музика и картини, но също така разгневява редица политически и обществени личности с основната си идея.
Повестта проследява един сложен любовен триъгълник, който завинаги преобръща живота на героите на Толстой. Дворянският предводител Позднишев има бурна връзка със съпругата си, която често довежда двойката до скандали. След раждането на първото им дете обаче всичко се променя. Съпругата му се разхубавява още повече, интересът на мъжете към нея нараства, а Позднишев вкусва горчивината на заслепяващата ревност. Един музикант и едно известно произведение поставят края на търпението и рационалността на главния герой, а фаталната развръзка е неизбежна.
Любовта и ревността са просто средства, които Толстой умело използва, за да обрисува идеалистичната представа за непорочността и нейната градивна сила в човешкия живот – идея, в която самият той вярва безпрекословно до края на живота си.
Лев Николаевич Толстой често е определян като най-великия романист в световната литературна история. Автор е главно на романи и разкази, в по-късната част от живота си – и на пиеси, есета и религиозни трактати. Сред най-известните му произведения са романите „Война и мир“, „Ана Каренина“ и „Възкресение“, а „Кройцерова соната“, въпреки противоречивите реакции в обществото, се счита за една от най-важните му повести.
През 80-те години на XIX век възприема религиозно-моралистични и аскетични възгледи, които го превръщат във влиятелен морален философ и социален реформатор.
Откъс от книгата "Кройцерова соната"
Беше ранна пролет. Пътувахме второ денонощие. Във вагона влизаха и излизаха пътници на къси разстояния, но трима 

пътуваха като мене от началната гара на влака: една грозна жена 

на средна възраст, която пушеше, с измъчено лице, с почти мъжко палто и шапчица, неин познат, приказлив човек на около четиридесет години, със спретнати нови дрехи, и още един нисък 

на ръст господин с резки движения, който седеше настрана, още 

млад, но с явно отрано побелели къдрави коси и с необикновено 

искрящи очи, които бързо се местеха от предмет на предмет.

Той беше облечен със старо, шито при скъп шивач палто, с яка от агнешка кожа и носеше висок агнешки калпак. Под разкопчаното палто се виждаше елек и руска везана риза. Друго особено в този господин беше, че от време на време издаваше странни звуци, които приличаха на изкашляне или на прекъснат смях.
През цялото време на пътуването този господин старателно избягваше общуването и запознанството с пътниците. Ако го заговореха съседите, той или отговаряше кратко и рязко, или четеше, или загледан през прозореца, пушеше; също вадеше провизии от старата си чанта и пиеше чай или си хапваше.
Струваше ми се, че самотата му тежи, и аз няколко пъти исках да го заговоря, но всеки път, когато очите ни се срещнеха – което се случваше често, тъй като седяхме напреки един срещу друг – той се извръщаше и вземаше книгата да чете или зарейваше поглед през прозореца.
По време на престоя на една голяма гара, привечер на втория ден, този нервен господин слезе за вряла вода и си попари чай. А господинът със спретнатите нови дрехи, адвокат, както научих по-късно, отиде да пие чай на гарата заедно със съседката си, пушещата дама с полумъжкото палто.
Докато отсъстваха господинът и дамата, във вагона влязоха няколко нови лица и между тях един висок бръснат старец с набръчкано лице, явно търговец, с шуба от американски пор и сукнена фуражка с грамадна козирка. Търговецът седна срещу мястото на дамата и адвоката и начасà заприказва с младия човек, наглед търговски служител, който влезе във вагона също на тази гара.
Аз седях напряко и тъй като влакът не се движеше, чувах откъслечни части от разговора им в минутите, когато никой не минаваше. Най-напред търговецът каза, че отивал в имението си само на една гара оттук; после заприказваха за цените, за търговията, говореха, както винаги, какъв е сега пазарът в Москва, сетне заприказваха за Нижегородския панаир.
Търговският служител почна да разказва за гуляите на някой си познат на двамата богат търговец по време на панаира, но старецът не го остави да довърши и почна сам да разказва за някогашни буйни гуляи в Кунавин, в които бил участвал и той.
Очевидно се гордееше с участието си в тях и с явна радост разказваше как заедно с този същия познат веднъж в Кунавин, пияни, направили такова нещо, което трябваше да се разкаже шепнешком, пък търговският служител се разсмя гръмогласно, та да го чуе целият вагон, а старецът също се засмя, така че двата му жълти зъба лъснаха.
Понеже не очаквах да чуя нещо интересно, станах, за да се разходя по перона, докато тръгне влакът. На вратата срещнах адвоката и дамата, които вървешком разговаряха оживено за нещо.

Валдорфската педагожка Деница Запрянова-Костова от Виена организира събитието за малки и големи. 

Откъде идва болестта и как се предава?

Страница 1 от 170
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…