All for Joomla All for Webmasters
Виена Економик Форум организира „Софийски разговори 2018“ на 18-и май 2018 в НДК
Форматът на събитието обхваща участието на регионални лидери от Западните Балкани заедно с представители на регионалната, европейската и международната икономика.
Виена Економик Форум (Vienna Economic Forum), утвърдил се като Европейската икономическа платформа със седалище във Виена, организира под мотото „Политиката се среща с икономиката“ форум в София. Той ще се състои на 18-и май 2018 г. в Националния дворец на културата (НДК).
С организирането на „Софийски разговори 2018“ Vienna Economic Forum (VEF) си е поставил за цел да прехвърли мост към последващото Австрийско председателсто на Съвета на Европейския съюз през втората половина на годината.
„Включването на Vienna Economic Forum- Sofia Talks 2018 в официалната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и обявяването му за официално съпътстващо събитие на Софийската среща „Европейски съюз- Западни Балкани“ е чест и същевременно сериозно предизвикателство, което ни окриля в усилията ни за подпомагане на по- интензивно икономическо сътрудничество и развитието на регионалната икономика като общо за целия регион дело. Това коментира пред Sanus et Salvus д-р Елена Кирчева, основател и генерален секретар на VEF.
На 18-и май 2018 г. в НДК е предвидена и специална пресконференция.
Тази година Виена Економик Форум празнува своя 15-и юбилей и юбилейното издание ще се проведе на 19 ноември 2018 г. във Виена под същото мото.
Годишното издание на Vienna Economic Forum през ноември всяка година е във Виена, в течение на годината се организират форуми в държавите- членки под надслов Vienna Economic Talks ( Виенски икономически разговори).
С организирането на „Софийски разговори 2018“ Vienna Economic Forum (VEF) се стреми да улесни директната обмяна на мнения между демократично избраните лидери на държавите от Западните Балкани и ръководни представители на регионалната и международната икономика, да създаде условия за дискусия за прагматично ориентирано и по- интензивно регионално сътрудничесто и - с подкрепата на регионалните лидери- да създаде база за търсене на решения в различни сектори на регионалната икономика.
Форматът на събитието обхваща участието на регионални лидери от Западните Балкани заедно с представители на регионалната, европейската и международната икономика, чиито интереси и активност са фокусирани върху регионалното сътрудничество като част от европейската интеграция и върху значението на инвестициите за растежа и стабилността в региона.
Интересът към развитието на различни сектори на регионалната икономика е демонстриран чрез участието на различни представители на изтъкнати икономически субекти от региона, Европа и света- всички от тях - членове на Управителния съвет на Vienna Economic Forum (VEF).
Прочетено 395 пъти Последна промяна от Сряда, 09 Май 2018 08:15
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…