All for Joomla All for Webmasters
Kотаракът в чизми
Приказката, красиво преразказана от Ерих Кестнер, излиза за първи път в превод на български език !
С хумор, лекота и изящество на стила авторът на „Конференцията на животните” разказва една от любимите приказки на милиони деца по света и на техните родители.
 
„Kотаракът в чизми“ (издателство "Колибри") е класическа поучителна история за верността, приятелството и победата над несправедливостта.
 
Приключенията на умния, смел и изобретателен котарак, който надхитрява силния, но глупав магьосник – великан, са извор на забавление за всички будни деца. А очарователните рисунки на известния художник карикатурист Валтер Трир, илюстрирал почти всички книги за деца на писателя, създават неповторима атмосфера, озарена от мъдрост, веселие и смях. 
 
Ерих Кестнер (1899–1974) е германски поет, белетрист, журналист, един от най-проницателните и най-четените детски писатели.
 
Последователен пацифист и непримирим демократ, по време на нацисткия режим в Германия книгите му са забранени, а много от тях – публично изгорени. Неговите романи за деца, сред които „Емил и детективите“, „Антон и Точица“, „Двойната Лотхен“, „Хвърчащата класна стая“, му донасят световна слава и го превръщат в любим писател на няколко поколения.
 
Написана през 1949 г., непосредствено след Втората световна война, „Конференцията на животните“ и до днес остава страстен апел за правата на децата, срещу насилието, глупостта и политическото невежество.
 
Ерих Кестнер е носител на литературните награди „Ханс Кристиян Андерсен” и „Георг Бюхнер“. Книжката може да се намери и на немски език. 
 
  
Прочетено 408 пъти Последна промяна от Сряда, 05 Февруари 2020 09:48
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…