All for Joomla All for Webmasters
Дядо Коледа и магическият барабан
Дядо Коледа и магическият барабан.
Новата книжка с цветни илюстрации е от финландския вълшебник Маури Кунас И тази коледна книга на Маури Кунас е изобилна и преливаща от коледни образи и цветове. 
 
Странни работи се случват в Коледното селце. Кой е сложил чер пипер в меденките? Кой е угасил Северното сияние? Защо ли вирус обърква програмата на компютъра точно когато Дядо Коледа е напът да разреши заплетена загадка с подарък? 
 
Самолет спуска и последните писма с желания за коледни подаръци в Коледното селце. Сред тях има и някаква чудата драсканица върху вехта пожълтяла хартия. Подписана е от „Лапе“, но какво изобразява рисунката, се оказва пълна мистерия за Дядо Коледа и джуджетата. Ето защо добрият старец кара всяко от тях да измайстори собствената си представа за подарък на малкото лапе.
 
Приготовленията за Бъдни вечер напредват по план, но въпреки това нещо не е наред. Някой пакости на Дядо Коледа. Но защо?! 
 
Книгата е предназначена за деца между 4 и 12 годишна възраст.  Впуснетесе в спиращото дъха коледно приключение от Маури Кунас! 
 
Авторът е събрал множество стари сказания за отколешния бит на финландските селски стопани, които някога били разказвани вечер край домашното огнище, но сега са позабравени дори и във Финландия. В своите увлекателни книги писателят ни среща с интересни и завладяващи истории за чудатите житейски навици на джуджешкия народ и особените имена на неговите представители… 
 
Маури Кунас е роден във Ваммала, Финландия, и освен световноизвестен детски писател, автор на над 20 творби – преведени на повече от 35 езика (от тайландски до уелски), рисува рок комикси за популярната през 80-те и 90-те поредица Nyrok City, илюстрира книги за деца, прави политически карикатури за вестниците Turun Sanomat и Helsingin Sanomat.  
 
През 1975 г. Кунас завършва графичен дизайн в Университета за изкуство и дизайн в Хелзинки (University of Art and Design, Helsinki), а неговият дебют като детски писател е през 1979 г. именно с „Книга за финландските джуджета”, чийто успех е феноменален – казват, че е била купена и подарена на всяко дете във Финландия. 
 
Книгата „Дядо Коледа и магическият барабан“ може да се намери и на немски език
  
  
Прочетено 346 пъти Последна промяна от Сряда, 05 Февруари 2020 09:47
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…