All for Joomla All for Webmasters
Втори български курс на австрийския топлекар проф. Граф по ехография на тазобедрената става на новороденото
Обучението ще се проведе от 2 до 4 септември 2019 г. 
Втори български курс на проф. Граф по ехография на тазобедрената става за диагностика и лечение на DDH у новороденото ще се проведе в МБАЛ „ВИТА“ и залата на БЧК-  София от  2 до 4 септември 2019 г. Това съобщи един от организаторите, и един от най-добрите ни детски ортопеди доц. д-р Атанас Кацаров. 
Курсът се разделя на опреснителен и за начинаещи. Повече инфо за събитието и лекарите -специалисти:
 
Откривателят на метода на ранна диагностика на вродени луксации на тазобедрената става у новороденото проф. Рейнхард Граф от Австрия ще обучи  за пореден път много български лекари.
 
Проф. Райнхард Граф е роден в Грац през 1946 г. Завършил е Медицинският университет в Грац. През 1980 г. става главен лекар на Клиниката по ортопедия  в Щолцалпе (Stolzalpe), провинция Щирия.
 
Специалистът по ортопедия и ортопедична хирургия получава световно признание, след като успява да развие ехографската диагностика за изследване на вродените луксации на тазобедрените стави на новороденото. Този метод за ранна диагностика е помогнал на хиляди деца да бъдат спасени от ранна или доживотна инвалидизация. 
 
За този свой принос, в професионалния си път проф.д-р Граф получава многобройни национални и международни научни отличия и награди. Неговата клиника е ковачница на кадри за лекари от цял свят.
 
Десетки български лекари могат да се похвалят, че имат професионална квалификация в Австрия по „Ехографска диагностика на тазобедрената става по Граф“, както и специализация в профилактиката на дисплазия на тазобедрената става при новородени в Щолцалпе при проф. Райнхард Граф. 
 
Проф. Райнхард Граф се слави и с невероятното си чувство за хумор. Негови пациенти казват, че ако професорът не е станал лекар, със сигурност би станал страхотен кабаретист. „Вие не лекувате само чрез отличната си работа, но и чрез чудесния си хумор”, отбелязват те.
 
През ноември 2017 г. в София се проведе за първи път в България курс на проф. Граф по ехография на детската тазобедрена става.
Прочетено 336 пъти Последна промяна от Вторник, 09 Юли 2019 13:39
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…