All for Joomla All for Webmasters
Професорът по детска ортопедия, който спаси хиляди деца
Откривателят на метода на ранна диагностика на вродени луксации на тазобедрената става у новороденото проф. Рейнхард Граф от Австрия обучава много български лекари. 
Проф. Райнхард Граф е роден в Грац през 1946 г. Завършил е Медицинският университет в Грац. През 1980 г. става главен лекар на Клиниката по ортопедия  в Щолцалпе (Stolzalpe), провинция Щирия.
Специалистът по ортопедия и ортопедична хирургия получава световно признание, след като успява да развие ехографската диагностика за изследване на вродените луксации на тазобедрените стави на новороденото. Този метод за ранна диагностика е помогнал на хиляди деца да бъдат спасени от ранна или доживотна инвалидизация . 
За този свой принос, в професионалния си път проф.д-р Граф получава многобройни национални и международни научни отличия и награди. Неговата клиника е ковачница на кадри за лекари от цял свят.
Десетки български лекари могат да се похвалят, че имат професионална квалификация в Австрия по „Ехографска диагностика на тазобедрената става по Граф“, както и специализация в профилактиката на дисплазия на тазобедрената става при новородени в Щолцалпе при проф. Райнхард Граф . 
През ноември 2017 година в София се проведе за първи път в България курс на проф. Граф по ехография на детската тазобедрена става. Домакини бяха болница „Доверие“ и нейното ортопедично отделение. Курсът се проведе под ръководството и организацията на доц. д-р Атанас Кацаров - един от най-добрите ни детски ортопеди с участието на ортопеди и рентгенолози от цяла България и Македония.
Самият откривател на метода на ранната диагностика на DDH у новороденото, проф. Рейнхард Граф от Австрия, изнесе лекционната част на курса. Обучаващите се доктори имаха възможност да се включат и в практическата част, свързана с прилагането на метода – уъркшоп върху макети, ултрасонографски измервания и клинична работа с бебета. 
Проф. Райнхард Граф се слави и с невероятното си чувство за хумор. Негови пациенти казват, че ако професорът не е станал лекар, със сигурност би станал страхотен кабаретист .
„Вие не лекувате само чрез отличната си работа, но и чрез чудесния си хумор”, отбелязват те.
 
Прочетено 476 пъти Последна промяна от Понеделник, 02 Юли 2018 08:18
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…