All for Joomla All for Webmasters
Тръгва бакалавърската програма на Висшия колеж по биодинамика
В Дряново разчупват познатите модули на обучение, дипломата ще бъде издавана от Кросфийлдс институт –Великобритания.
Висшият колеж по биодинамика в Дряново стартира със занимания на 5-и март 2019 г. Обучението за бакалавър ще е три години, или шест семестъра, както вече нашият сайт Sanus et Salvus първи писа.
 
„Заниманията ще съобразим със заетостта на студентите. В първия семестър са се записали само работещи хора, а повечето преподаватели са завършили емблематичния колеж „Емерсън“, съобщи Силвия Велкова, агроном и преподавател в новото учебно заведение. 
 
Изпитите са според изискванията на Crossfield Institute -по време на семестъра се набира файл с работи на студента, изпълнява се поне един практически проект и се демонстрира и теоретична подготовка-устно или писмено, поотделно или в дискусия. В проект са и подготвяне на модули на преподаваните предмети в краткотрайни курсове, включително и дистанционни извън бакалавърската програма.
 
Припомняме, че дипломата ще бъде издавана от Кросфийлдс институт –Великобритания, където е лицензиран колежът в Дряново и ще е призната в цял свят, като в началото ще се предлага само бакалавърската програма. 
Висшият  колеж по биодинамика е единственото учебно заведение на Балканите, където ще се преподава на теория и практика биодинамично земеделие. 
 
Любопитен факт е, че преподаватели за Колежа по биодинамично земеделие в Дряново са преминали курс в емблематичния Емерсън Колидж (Emerson College). Това е учебен център, в който се провеждат множество  международни обучения, свързани с Гьотеанският подход към науката, изкуството, образованието.
 
Висшият колеж по биодинамика разчупва обучението и по още един показател. Те наеха от сърцати хазяи имот в Дряново без наем по линия на уникалната инициатива в България, а именно отдаване на имот под наем срещу стопанисванеВече е сключен 10-годишен договор между учебното заведение и собственика на просторната къща. 
 
Идеята е в къщата да живеят без наем студенти, които същевременно провеждат практическите си занятия, създавайки биодинамична градина в двора”, уточниха от учебното заведение.
 
Висшият колеж по биодинамика ще провежда своите обучения е старата сграда на жп училището в Дряново. Тя е огромна, с голям двор и е дадена от общината под наем на колежа. Кметът – инж. Мирослав Семов има амбициозната идея всички земеделски производители в района да произвеждат органична или биодинамична продукция. 

А къщата, взета без наем, ще две в едно: общежитие и едновременно с това място за практика за студентите. Амбициозната цел тук е да се наемат няколко такива къщи, чрез които да се хем задоволят жилищните нужди на студентите, хем да бъдат демонстрационни.

Вече работи и сайтът на колежа -  www.mybiodynamics.eu.
Едно от направленията в които новия колеж ще работи е необходимостта на потребителите да се предлага истинска, чиста и сезонна храна, за да бъдат по-здрави, по-енергични и по-дълголетни. 
 
Последните проучвания показват, че градското население на Европейския съюз, и особено младите хора не се чувстват свързани със селското стопанство като източник на тяхната храна. Те не осъзнават и важната роля, която играят фермерите в нашето общество и икономика – не само за осигуряването на продукти, но също така и за защитата на околната среда и природните ресурси, както и за опазването на жизнеспособността на провинциалните и селските райони. 
Историята на биодинамичното земеделие започва от австрийския философ и езотерик д-р Рудолф Щайнер, който въвежда биодинамичните принципи като насърчава земеделските производители да погледнат към космоса преди засаждане на културите и прибиране на реколтата.
 
За контакти:
Висш колеж по Биодинамика 
Ул. Димитър Крусев 1
5370 Дряново
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
Прочетено 1121 пъти Последна промяна от Събота, 02 Март 2019 22:01
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…