All for Joomla All for Webmasters
Имот под наем БЕЗ наем
Платформата се бори с реални действия срещу обезлюдяването на българските села. 
Вдъхновяваща и уникална инициатива в помощ на запазването на българските села, чрез споделено стопанисване на свободни селски къщи в  България набира скорост.
 
 „Имот под наем БЕЗ наем“ предлага разнообразни варианти на взаимоотношения между собственици и наематели в българските села. 
 
Това е национална платформа за обяви на тема отдаване на имоти по селата, за стопанисване без паричен наем, срещу грижи и поддръжка, отдаване на къщи под наем, обяви за съвместно съжителство по селата, търсене на баба и дядо на село, предлагане и търсене на работа на село. 
 
В България има много изоставени, самотни къщи,които имат нужда от грижи. Техните собственици не могат да се грижат за тях. Има хора, които искат да живеят на село, а нямат къща. „Ние не представляваме по никакъв начин нито собствениците, нито наемателите на имотите. Всеки собственик или наемател преценява сам с кого и при какви условия да отдаде/ползва имот”, уточнява създателката на платформата Ирена Ненчева, която по професия е актриса в куклен театър.
 
Основателката на инициативата преди години е пожелала да стане временен стопанин на нечия чужда селска къща. Ненчева не е открила начин да се свърже с някой собственик. За това е създала тази платформа. 
 
Инициативата тръгна през 2015 година чрез Фейсбук. Нейн основател и вдъхновител е Ирена Ненчева. Сътрудници са Силвия Велкова, Анета Станева, Диана Димитрова, Цветина Петкова и Андрей Ненов, който е създател на първия вариант на сайта www.beznaem.com. 
 
Подобни инициативи с условен наем от 1 евро има в Италия и Германия.
 
Повече за инициативата ТУК:
 
Прочетено 890 пъти Последна промяна от Сряда, 20 Март 2019 06:56
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…