All for Joomla All for Webmasters
Виенски икономически разговори за Икономическия и инвестиционен план на ЕК за Западните Балкани
Пролетното издание на Виенския икономически форум (VEF) ще се състои на 19 май 2021 г.
 
и отново ще е в хибридна форма заради пандемията. 
 
Пролетното издание на Виена Економик Форум (Vienna Economic Forum) отново събира висши представители на икономиката и политиката в австрийската столица. 
 
Виена Економик Форум (Vienna Economic Forum), утвърдил се като Европейската икономическа платформа със седалище във Виена, ще бъде с фокус “Икономическия и инвестиционен план на ЕК за Западните Балкани.
 
Събитието ще се проведе на 19 май 2021 г. с основен участник в Дискусията Н.Пр. Оливeр Вархели (Olivér Várhelyi), еврокомисар по разширяването. 
 
Форматът на конференцията под надслов “Виенски икономически разговори (Vienna Economic Talks)  обхваща участието на регионални лидери от Западните Балкани заедно с представители на регионалната, европейската и международната икономика. 
 
С оглед поемането на ротационното  Председателство на ЕС през втората половина на 2021 г. от Словения и стремежа на Виена Есономик Форум да съдейства за поддържането и мотивирането на интереса на инвеститорите към Западните Балкани,  като специален гост ще вземе участие Премиерът на Словения и Патрон на ВЕФ Н. Пр. Янес Янша. 
 
На най-високо ниво премиери, политици, представители на бизнеса – индустриалци и инвеститори ще обсъдят по-нататъшното икономическо развитие на региона, както и необходимостта от конкретни проекти, свързани със спецификата и структурните приоритети на Западните Балкани. 
 
Стремежът е интересите и активностите да се  фокусирани върху регионалното сътрудничество като част от европейската интеграция и върху значението на инвестициите за икономическия растеж и стабилността в региона. 
 
Интересът към развитието на различни сектори на регионалната икономика е демонстриран чрез участието на различни представители на изтъкнати икономически субекти от региона, Европа и света- всички от тях - членове на Управителния съвет на Vienna Economic Forum (VEF). 
 
Vienna Economic Forum, тази българска инициатива на Генералния секретар на ВЕФ д-р Елена Кирчева (на сн.) по времето на нейния мандат като български посланик в Австрия (2001-2005), се провежда ежегодно през ноември във Виена,
 
а в течение на календарната година се организират конференции, форуми и кръгли маси в  някоя от 14-те държави- членки на форума под надслов Vienna Economic Talks (Виенски икономически разговори).

 .

 
 
 

 

Прочетено 159 пъти Последна промяна от Понеделник, 03 Май 2021 14:19
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…