All for Joomla All for Webmasters
Автобус във Виена е мобилен кръводарителски център
 Той е част от дейността на Червения кръст (Rotes Kreuz).
Автобус на Червения кръст е мобилен кръводарителски център във Виена. Някои от вас сигурно са го забелязали. Дори и в дните около Коледа бусът можеше да бъде видян паркиран на ъгъла на „Грабен” и „Кертнерщрасе”. 
 
В различни дни той е позициониран на различни места из Виена и по този начин се придава делничност на решението за кръводаряване, и това прави впечатление и на туристите, и гостите на града.
 
Хората го правят между кафетата, покупките и забавленията. И дарявят кръв, включително и по празници, защото това за тях е най-големият подарък, който може да направят: да дарят кръв и да се спаси човешки живот. 
 
Годишно в Австрия са необходими около 450 хил. кръвни сака за болни и ранени. Това прави средно по един сак на минута. Независимо дали става дума за планова операция, спешен случай или заболяване, кръвта остава спешен продукт №1. Тя няма заместител.
 
Австрия може да се похвали с 350 хил. кръводарители годишно, 3.5 на сто от австрийците даряват кръв редовно, сочи статистиката. Различни инициативи на Червения кръст (Rotes Kreuz)са насочени към това не само да се откриват нови кръводарители, но и да се дарява по-често. 
 
Тези, които са кръводарители повече от 3-4 пъти могат да си направят безплатен анализ на кръвта в централата на Виенския център по кръводаряване в 4-и бецирк. Това може да стане и по време на друго кръводаряване, или в друг удобен за тях ден. 
 
1040 Wien
Blutspendezentrale
Wiedner Hauptstraße 32
Informationen unter 01/58900-900
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
 
 

Прочетено 405 пъти Последна промяна от Вторник, 11 Февруари 2020 22:41
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…