All for Joomla All for Webmasters
15-о издание на "Българската Коледа" събра над 2 млн.лв.,„Австрийската Коледа” отбеляза 45-о издание
Над 2 милиона лева събра “Българската Коледа” от началото на петнадесетото издание на благотворителната кампания. 
Благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа“ в подкрепа на спасения детски живот продължава. Равносметката след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Румен Радев, са над 484 000 дарителски SMS
на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която бе обявена началото на декември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили близо 1 525 000 лв., a над 16 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.
През 2018 г. „Българската коледа” е посветена на рехабилитацията. При много от децата се налага системна медицинска грижа, постоянен медицински контрол, медикаментозно поддържащо лечение и много често продължителна, специализирана рехабилитация. От съществено значение са комплексните грижи, които включват лечение през острата фаза на настъпило заболяване в детската възраст, навременни и достъпни услуги при последващите грижи до пълното излекуване на детето или продължително лечение, в случай че деца имат остатъчни здравословни проблеми.
Осигуряването на възможности за продължително лечение и рехабилитация в такива случаи често е свързано с проблеми при намирането на подходящи услуги, което затруднява адекватното провеждане на цялостния процес по лечение. Този проблем е особено отчетлив при деца с хронични заболявания и увреждания, при които с приключване на активното лечение, в много случаи децата и техните семейства се сблъскват с проблеми и попадат в безизходица пред необходимостта от осигуряване на продължително лечение, рехабилитация и грижи, с оглед профилактика на инвалидизацията и намаляване на трайните последици от прекараното заболяване.
Налице е необходимост от подпомагане на детското здравеопазване в областите, свързани с осигуряването на продължително лечение и рехабилитация на деца с различни заболявания за възстановяване на тяхното здраве.
Затова 15-тото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ е посветено на спасения детски живот, като насочва своите усилия да помогне в грижата за продължителното лечение и активната рехабилитация.
Инициативата „Licht ins Dunkel“ („Светлина в мрака") в Австрия събра над 7.9 млн.евро за болни и нуждаещи се. Кампанията е юбилейна  и се провежда за 45-и път в алпийската република, а за 40-и път се излъчва на живо по обществената телевизия –ORF.
Над 7.9 млн. евро бяха събрани от австрийците точно на Бъдни вечер за инициативата „Licht ins Dunkel“- австрийският вариант на „Българската Коледа”. Така жителите на алпийската република доказаха за пореден път голямата си съпричастност към каузата и готовност да помогнат. Юбилейното издание бележи рекорд по приходи –над 1 млн. евро спрямо миналогодишната кампания. 
Коледното чудо се случи и със помощта на радио Ö3, с чиято помощ бяха събрани над 2.8 млн.евро, от които близо 2.3 млн.евро бяха дарени по време на  120 –часов музикален маратон. Тези средства, събрани от радиото отиват във Фонда за светкавична помощ на „Licht ins Dunkel“.
 
 
 
 
 
 
Прочетено 515 пъти Последна промяна от Вторник, 26 Декември 2017 14:39
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…