All for Joomla All for Webmasters
Румъния въведе допълнителни облекчения за шофьорите, които ще са в сила до 8 януари 2022 г.

Информацията е на българското Външно министерство. 

 

Румъния въведе допълнителни облекчения за шофьорите, които влизат в страната или преминават транзитно през нейната територия. Те ще са в сила до 8 януари 2022 г.  

 

По информация на посолството ни в Букурещ следните категории шофьори не е необходимо да представят сертификати за COVID-19 (за ваксинация, преболедуване или негативен PCR тест) при влизане в страната: 

 

- Водачи на товарни превозни средства с максимален разрешен капацитет над 2,4 тона, превозващи стоки; 

 

- Водачи на МПС, които имат повече от 9 места, включително мястото на водача, превозващи пътници. В този случай облекчението важи само за шофьора, но не и за пътниците, които са длъжни да имат сертификати за COVID-19. 

 

И в двата случая пътуването за шофьорите трябва да е единствено с цел изпълнение на професионалните им задължения, като няма значение дали влизат в Румъния от държави - членки на ЕС или от трета държава извън ЕС. 

 

Остава изискването шофьорите да имат попълнен електронен формуляр за влизане в страната (PassengerLocationForm-PLF): https://plf.gov.ro.  

 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към: посолството на Република България в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59. 

 
 
 

 

Прочетено 554 пъти Последна промяна от Петък, 24 Декември 2021 18:40
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…