All for Joomla All for Webmasters
Румъния отмени всички ограничителни COVID-19 мерки
Информацията е на българското Външно министерство. 
 
От днес,9-и март 2022 г. отново работят затворените във връзка с COVID ограниченията ГКПП между Румъния и България „Кайнарджа-Липница“ и „Крушари-Добромир“ (обл. Констанца), както и ГКПП между Румъния и Унгария „Кареи“ (обл. Сату Маре). 

 

Румъния отмени всички рестриктивни мерки, въведени с цел ограничаване на разпространението на вируса SARS-CoV-2, в това число изискването за представяне на “зелен сертификат” или негативен тест за COVID-19 и попълване на eлектронен формуляр за влизане в страната. 

 

Отпада задължението за носене на предпазни маски – както на открито, така и на закрито, както и изискването за представяне на „зелен сертификат“ или негативен тест за COVID-19 за достъп до търговски центрове, ресторанти, събития. 

 

Министерството на здравеопазването на Румъния призовава гражданите да проявяват лична отговорност и да продължават да предпазват себе си и околните от разпространение на заразата. 

 

Без да е задължително, Министерството на здравеопазването препоръчва:

- Носенето на маски на закрито, в обществения транспорт, както и на открито, когато има струпване на хора;
- По принцип да се избягват места със струпване на много хора;
- Тестване при проява на симптоми, както и самоизолация (властите няма да контролират спазването ѝ). 

 

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството ни в Букурещ на телефонни номера: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59.

  .
 
 
 

 

Прочетено 249 пъти Последна промяна от Сряда, 09 Март 2022 19:06
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…