All for Joomla All for Webmasters
Кабаре "Mitten im Leben" с българско участие
Пианистката Стела Матева акомпанира на Елизабет Рьорбахер на театрална сцена в 19-и бецирк.
Театралната сцена „Unser Theater” в 19 бецирк на Виена представя постановката „Mitten im Leben" („В средата на живота”) в жанра кабаре. 
Досега са изиграни три спектакъла при препълнена зала като предстоят още три, а премиерата бе на 24 май тази година.
За първи път основателите на театъра Reinhard Mut и Edith Weindlmayr-Mut въвеждат жанра кабаре тук и звученето на „жива музика” по време на представление. Това бил и шансът на Стела Матева да покаже своя талант като пианистка. 
Спектакълът е в две части и разказва за нещата от живота: любов, среща в кварталното кафене, млади родители и други теми, в рамките на 180 минути и се редуват скеч и музика. 
Стела си партнира заедно с певицата Елизабет Рьорбахер (Elisabeth Röhrbacher ), която изпълнява 4 песни.
„Това са шлагери, на които публиката реагира много емоционално”-отбелязва Стела. Сред гвоздеите в програмата са „Mein kleiner grüner Kaktus”, звучала навремето в изпълнение на „Comedian Harmonists”, „Für Mich Soll's Rote Rosen Regnen” (Hildegard Knef) и др.
Стела Матева е от Пловдив, където е завършила Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков”. По-късно тя продължава своя път като пианистка, носител е на множество международни награди („Николай Рубинщайн”-Париж и др), работи и като музикален педагог.
Интересното е, че театралната сцена „Unser Theater”, създаден през 2009 г., е замислен като поле за изява на актьори-самодейци и се намира във винарската изба „Kattus-Keller”.
 
Идеята да бъде в жанра кабаре дошла на един от създателите на театъра Reinhard Mut (Edith Weindlmayr-Mut) по повод на 60-тия му юбилей. 
Запазете си някоя от тези дати:
Кога:
четвъртък, 21-и юни 2018 – 19.30 ч.
петък, 22. юни 2018 – 18.00 ч.
неделя, 24. юни 2018 – 16.00 ч.
Къде: 
Sektkellerei Kattus
Billrothstraße 51
1190 Wien
Прочетено 345 пъти Последна промяна от Събота, 02 Юни 2018 21:28
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…