All for Joomla All for Webmasters
Как лекуват миомата в Австрия?
Съветите са на д-р Христина Кметова, водещ АГ-специалист от болницата в Корнойбург. 
Жените в Австрия имат право веднъж годишно на профилактичен гинекологичен преглед, за който плаща здравната каса, в която те са здравно-осигурени.  И те се възползват от предоставената им възможност, имам пациентки дори на 80-годишна възраст. Затова нямам запуснат случай нито на жена с гинекологични проблеми, нито бременна”, коментира специално за Sanus et Salvus д-р Христина Кметова, известен АГ-специалист, който работи в  болницата в Корнойбург. По думите й, при профилактичния  преглед здравната каса не плаща само изследването с ехограф. Българките също се научават да посещават редовно гинеколог, и не се извиняват с фрази като ”Чувствам се добре,  за какво да ходя на преглед ?”.
Таблетките изместват ли операцията?
„Не”, обяснява д-р Кметова. Медикаментът улипристрал ацетат (ulipristal acetate) позволява да се овладее обилното кръвотечение, предизвикано от миомата, а също и да не се развие анемия (или тя да не се задълбочи, ако вече е възникнала). Жената става по-подготвена за гинекологична операция.
Таблетките не заместват хирургичната интервенция”, категорична е д-р Кметова. Хапчетата се вземат в продължение на 3 месеца, за да се получи стабилизация на здравето като се въздейства директно върху миомните възли. Така по-късно жената си спестява и операция без кръвопреливане.
Най-големият център за лечение на миома във Виена е Krankenhaus der Barmherzigen Brüder (http://www.barmherzige-brueder.at/site/oesterreich/aktuelles
Миомата, всъщност е доброкачествен тумор, който се развива в мускулната тъкан на матката. Заболяването се наблюдава обикновено при жени над 30-годишна възраст, а причините за появата му все още са неизвестни за специалистите. Процентът на разпространение на миомата сред българките не е нито по-висок, нито по-малък отколкото при австрийките напр. За съжаление, миомните възли могат да се появят пак.
Хирургични методи
Хирургичното лечение включва използването на медицински инструмент за отстраняване на миома и фиброзни образувания, известно като морселатор. Чрез него се отстранява миомата през микро -отвор в коремната стена чрез електро-механично раздробяване. По този начин чрез  мини инвазивната хирургия не се отваря коремната кухина чрез голям разрез. Така пациентките се възстановяват много бързо.
Друг възможен начин за оперативно отстраняване на миомата е чрез интервенционална радиология като се прави емболизация. Емболизацията е инвазивна интервенция при която със специален катетър през кръвоносната система  се достига до артерията, която храни доброкачественото образувание ( в случая миомата), за да бъде запушена и да спре кръвоснабдяването й. След това образуванието само се „стопява”.   
 
Прочетено 1450 пъти Последна промяна от Понеделник, 12 Февруари 2018 21:33
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…