All for Joomla All for Webmasters
Терезиенойл - чудото от Тирол
Семейство от Тирол 7 века пази рецептата за билково лечебно масло, което лекува рани и изгаряния.
Австрийката Терезия Райтзамер, наследничка на легендарното семейство, с което е свързана историята на Терезиенойл разкрива тайната, пазена през вековете. Рецептата на лечебния мехлем се пази в семейството ѝ и се предава от поколение на поколение вече повече от 650 години. Приложението му е свързано с лечение на рани и изгаряния. 
Провидението 
В семейството на Терезия се разказва легендата за подхвърлено дете, прието и отгледано от предците ѝ около 1350 г. Заедно с бебето пред вратата на дома били открити непознато цвете, парче кожа с изрисувана рецепта за приготвяне на мехлем и готовата смес. По всяка вероятност жената, изоставила детето, по някаква причина е завещала на най-голямото си съкровище най-доброто и може би единственото, което е имала, за да го защити. Оттогава растението се пази и отглежда в семейството на Терезия Райтзамер, а лечебното масло се произвежда от всяка следваща майка в рода. 
Съставките са напълно естествени. В основата на мехлема стоят натурални мазнини. Екстрактът от тайнственото растение, наричано „египтянката", определя специфичното и много ефективно действие на маслото. Цветето се доближава по характеристики до семейство лилиецветни, но в наши дни не може да бъде открито другаде по света. В миналото се е отглеждало само в къщата на семейството, а днес, след извеждането на продукта на пазара, растението се култивира при специални условия. Семейството на Терезия е съхранило неговата идентичност през вековете непокътната. Производственият процес на цветния и ябълковия екстракт е дълъг и продължава от 6 до 9 месеца. 
България е третата страна в след Австрия и Германия, в която хората могат да се възползват от чудодейните свойства на билковото лечебно масло.
Повратна точка отново с малко бебе
През 2005 г. историята на 16-месечния Андре от клиниката в Инсбрук идва като провидение в живота на Терезия и се оказва повратна точка в историята на Терезиенойл. Тогава маслото за първи път напуска пределите на Кундел, Австрия, за да помогне на бебето, пострадало тежко от термично изгаряне. Терезия чува за него по радиото и разбира, че преди половин година целият гръб и главата му са изгорени с врящо мляко. Жената се свързва с лекарите от Университетската клиника по изгаряния и пластична хирургия в Инсбрук и им предлага домашния мехлем като терапия. По настояване на родителите, които се отказват от кожна трансплантация, и със съгласието на завеждащия клиниката, това става възможно. В лечението не са използвани никакви обезболяващи, нито антибиотици. След няколко месеца детето се възстановя напълно, без никакви следи от белези. Така започва новият живот на Терезиенойл – чудото от Тирол.
Широкоспектърно действие
Натуралните съставки и специални есенции в Терезиенойл стимулират естествената способност на тялото да се възстановява и самолекува. Лечебното масло подпомага епителизацията на кожата, хидратира тъканите и действа антисептично. Има силен обезболяващ и успокояващ ефект още след първото нанасяне, бързо и доказано облекчава раните. Поради широкото си приложение и изцяло натурален състав Терезиенойл е верен и ефективен помощник и при изгаряния, контузии и травми, посочват специалистите. 
Използва се активно за лечение на кожни наранявания, отворени рани и белези. А резултатите са по-бързи и успешни в сравнение със стандартните методи за лечение. Подобрение настъпва в рамките на 24 до 72 часа, а пълното изчистване на проблема зависи от тежестта и вътрешните причини за състоянието.
Признание от Ватикана  
В писмо от Ватикана, изпратено на Великден 2009 г., маслото е благословено като „скъпоценен дар за човечеството", който е помогнал на хиляди хора да се излекуват и възстановят след тежки травми. Така получава признание за лечебната си сила. Терезия познава сегашния ректор на Папския институт „Santa Maria dell'Anima" в Рим, който следи отблизо развитието на Терезиенойл. Благодарение на инициативата, която тя реализира с Терезиенойл и която той подема в папските братства в Рим, днес все повече хора знаят за лечебното масло.
 „Let it shine", посветена на Терезиенойл
Друга интересна история, свързана с Терезиенойл, е тази на барабаниста на група Scorpions Херман Раребел, който в продължение на 40 години страда от труднолечима рана. Негов приятел му разказва за Терезиенойл и в началото Херман отказва да го изпробва, защото смята, че е опитал всичко и маслото няма да му помогне. Приятелят му обаче е настоятелен, музикантът се съгласява да опита и се среща с Терезия в Мюнхен. Тогава се зарича, че ако Терезиенойл му помогне да се справи с проблема, ще посвети на маслото песен. След 10 дни Терезия и Херман се срещат отново в Мюнхен, където той съобщава, че проблемът е изчезнал и вече пише обещаното изпълнение. Така се появява песента „Let it shine", посветена на Терезиенойл.
Полезни линкове към лечебното билково масло:
Прочетено 1336 пъти Последна промяна от Понеделник, 21 Май 2018 20:27
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…