All for Joomla All for Webmasters
Как да сме здрави с Тиролското колело на числата?

Австрийката Йохана Паунгер-Попе израства в една ферма във Валхзее, Тирол, в многолюдно семейство.

Жителите на околността често посещавали дядо й, прочут народен лечител. В този дом Тиролското колело на числата било част от всекидневния живот, наред с познанието за влиянието на Луната върху битието ни.Със съпруга си Томас Попе, писател и преводач, Йохана Паунгер се запознава при съвместната работа върху първата й книга – „Точното време“. От почти три десетилетия двамата разпространяват неуморно знанията си и са известни на многомилионна публика.

Тиролското Колело на числата“ разкрива знание, предавано от поколение на поколение, което може да бъде полезно във всички сфери на живота – от доброто възпитание на детето и избора на професия до мъдрата грижа за здравето. Подредбата на числата има силата да накланя везните, а рождената дата на всеки крие неподозирана съкровищница – може би притежавате таланти, заложби, умения, които биха били основа за по-добър живот.
Понякога имаме чувството, че живеем на погрешното място в погрешното време, сякаш „истинският живот“ тепърва предстои или, по-лошо, сякаш отдавна сме изпуснали влака. Тази книга ще ви помогне да познаете себе си, ще ви даде не само знание, но и оптимизъм. Вслушайте се в нейното послание: никога не е късно за ново начало!

Как да бъдем здрави с Тиролското колело на числата ?
Тиролското колело на числата е един от най-благодатните инструменти за съхраняване и възстановяване на здравето. В това царство нищо не е само добро или само лошо. Важно е да се знае, че постоянното прекарване на почивката в страни, които не са подходящи за определен човек крие опасност от отслабване на съпротивителните сили на организма.

За някои хора е препоръчително почивката в по-горещите региони да не бъде точно през юли, защото числото 7 ( 7-и месец) нагорещява още повече нещата.

Температурата от 30 С през август (8-и месец) въздействат по друг начин, отколкото през юли. Съобразяването с подобни „дреболии” спестява излишни здравни проблеми.Друг пример:

недоспиването атакува черния дроб и жлъчката, защото тези два органа регенерират между 1 и 3 ч. след полунощ. Може би тук е причината за вашите чернодробни проблеми?

Може би не си доспивате, защото имате малко дете? Или се грижите за болен човек ? А може би защото имате твърде много грижи и тревоги, които не ви дават мира? Безсънието между 1 и 3 ч. след полунощ най-много вреди на черния дроб и жлъчката.
Трети пример: Намаляващата Луна подпомага организма по-бързо да се освободи от отровите и раните по-успешно да оздравяват. Това знание днес почти не се прилага, за мнозина то е просто ”бабини деветини” .Така напр. не трябва да се третира” отворени язви на подбедрицата или ходилата, причинени от хронична венозна или артериална недостатъчност, ако Луната е във Водолей. Правилото е да се избягва зодиакалния знак, които съответства на лекуваната в момента област. И не само това.
Какво общо имат Тиролското колело на числата, географията и емиграцията?
Присъединяването на Южен Тирол към Италия, обединението на Германия, всяко изкуствено разделяне или свързване на държави води не само до политически и хуманитарни сътресения, но предизвиква дълбоки изменения в живия организъм, наречен държава.
Тук се корени една от основните причини защо хората, които преминават от своята култура към друга ( все едно по каква причина), много скоро започват да се чувстват добре и „като у дома си”, ако се интегрират бързо и приемат обичаите, традициите, начините за хранене на новата си родина. И обратното – онези, които упорито са се вкопчили в обичаите на своята родина, често се чувстват беозотечественици, без корени.
Ето няколко примери, които ще ви помогнат да навлезете със собствени сили в темата.
Представете си семейство Х, което емигрира от една страна в друга, напр. от Хамбург в Маями, от Севера на една страна в Югоизтока на друга. Дали и доколко фамилията и отделните й членове ще свикнат с тамошния живот зависи от много фактори, но не на последно място – от аспектите на Тиролското колело на числата и от наличните посоки. Мнозина подценяват начините по които се формира чувството за принадлежност, кои фактори са определящи и защо позитивното развитие понякога се бави толкова или изобщо не се реализира.
След падането на Берлинската стена много източногерманци се преселиха на Запад , но и днес, след толкова години продължават да не чувстват новото си местожителство като своя родина.

И наистина – понякога е по-проблемно да се преместиш от северната в южната част на града, отколкото от Севера на един континет (напр. Швеция) в Севера на друг (напр. Канада).Понякога обаче човек попада от трън та на глог: когато напр. несъзнателно е искал да се премести на юг, за да се отърве от енергията на Севера, а после се среща със същата енергия в северните квартали на някой град от Юга. Така, който се мести от Хамбург в северната част на Мюнхен може след месеци и години да установи, че отново го обзема желание за далечни страни.

Разклоненията на енергиите във всекидневието на отделната личност стават все по-фини с всяко географско измерение – от континента към държавата, региона, града, селото, та чак до жилището. Напр. може да се чувствате много добре в източните квартали на някой град, но ако спалнята или кабинетът, в който сте по цял ден се намират в западната част на жилището, може да не се почувствате добре у дома си, макар че обичате „вашия град”. Напр. ако в рождената ви дата присъства много Изток ( напр. числата 3 и 8), при известни обстоятелства за вас не е полезно да живеете по-дълго време в източната част на града. Източното местоположение на държавата също може с течение на времето да започне „ да ви лази по нервите”. Ако смяната на местожителството е невъзможна, поне си изберете място за спане и работа, която да не е на Изток. 

Същият принцип може да бъде приложен към всички други числа в рождената дата. Напр. дори едно помещение да е избрано правилно тук влияе и посоката , която лично вие ще заемете в неговите рамки. При екстремно струпване на акцентите върху Севера в собствената ви рождена дата може сънят ви в северната част на спалнята да не е спокоен.
Позволете да споменем и един краен случай, който съдържа много истина:

понякога е достатъчно да се преместиш в апартамент на другата страна на улицата, за да утолиш жаждата си за пътешествия в далечни страни!

Избрано от книгата „Тиролското колело на числата” (ИК”Кибеа”-София)

Прочетено 1037 пъти Последна промяна от Понеделник, 13 Юни 2016 19:52
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…