All for Joomla All for Webmasters
Келнер във виенско кафене прави антигенни тестове

Едно от най-известните кафенета във Виена "Кафе Музеум" в близост до централния площад Карлсплац е превърнато в център за бързи антигенни тестове.

 

Безплатният тест се предлага с кафе и сладкиши за вкъщи. Кафенето е отворено от понеделник до петък от 15:00 до 18:30, предварителна регистрация не е необходима, съобщава Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 

 

Тестовете се извършват на място от един от сервитьорите, който от повече от 8 години е и фелдшер, а медицинският контрол се поема от фармацевтката д-р Силвия Саламон от съседната аптека.

 

Влизането в кафенето е разрешено само с предпазна маска FFP2, за теста са необходими здравна карта и официален документ за самоличност.

 

Бързите антигенни тестове се считат за официални доказателства на местата, където са изискват такива, и се финансират от Австрийската стопанска камара. Резултатът от теста е се получава чрез SMS или на посочен имейл адрес. 

 

Австрийската столица удължи противоепидемични мерки до 2 май. Дотогава са затворени и всички заведения в града.

 

Но в "Кафе Музеум" са щастливи, че въпреки строгите мерки хората отново могат да влязат поне за малко в красивото, но за съжаление празно кафене, и да го напълнят с живот.

 

И не на последно място, това е чудесна възможност за гостите най-накрая отново да почувстват незабравимата атмосфера в кафенето, сред чиито постоянни посетители някога са били Густав Климт, Оскар Кокошка и Егон Шиле.

 

А на тръгване може би много от тях ще се изкушат и ще си купят типични виенски сладкиши и виенско кафе за вкъщи или за в офиса.

 

.
 
 
 

 

Прочетено 451 пъти Последна промяна от Сряда, 14 Април 2021 15:03
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…