All for Joomla All for Webmasters
28-годишната Илияна Христова получи нов бял дроб във Виена

Трансплантацията бе успешно направена на 30-и юли във Виенската университетска болница. 

На 28-годишната Илияна Христова от Варна бе направено успешно присаждане на нов бял дроб. Операцията бе извършена в Клиниката по гръдна хиругия в АКН. Екипът от лекари бе ръководен от д-р Хосе Матила, трансплантирал повече от българските пациенти преминали успешно белодробна трансплантация, съобщиха от Дари живот.

 

През април 2019 г. Илиана Христова се прибра от Виена след като бе одобрена за животоспасяващата операция. Момичето страда от муковисцидоза и дишаше с кислороден апарат, което правеше придвижването й много трудно.

 

Илияна бе офицално включена в листата на Евротрансплант на 10-и май 2019 г. В рамките на няколко дни през юли България предостави на донорската мрежа „Евротрансплант“ два бели дроба и резултатът не закъсня. 

 

 "Искам да благодаря на всички дарители, защото това е чудо благодарение на тях. Както и на моя донор и неговото семейство за благородния жест. За тях това означава загуба на близък човек, но за други хора и за това е шанс за нов живот. Много благодаря!”, коментира развълнуваната Илиана.

 

През следващите 3 месеца на Илияна й предстои рехабилитация и възстановяване. След което всеки месец , тя ще трябва да се явява на контролни прегледи във Виенската университетска болница. Паралелно с това ще бъде проследявана и в Клиника по пневмология и фтизиатрия във Военно-медицинска академия.

 

Дишай смело, вече можеш, Илияна!

Прочетено 301 пъти Последна промяна от Сряда, 07 Август 2019 11:38
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…