All for Joomla All for Webmasters
Робот стои в училище, вместо болното ви дете
Виена със супериновация като социална услуга. 
Доминик не може да ходи на училище, тъй като е болен от рак. Вместо него в клас стои един малък робот. Той предава уроците на момчето и поддържа контакт с неговите приятели. 
 
Роботът се казва AV1, висок е само 30 см, но е голям помощник за Доминик от Фаворитен (10-и квартал на Виена). Детето е онкоболно и повече от една година е принудено да си стои у дома. Благодарение на робота малчуганът взема дейно участие в занятията в началното училище на ул. Neilreichgasse и да общува със своите съученици, разказват историята местни медии.
 
Роботът AV1 се управлява чрез приложение, инсталирано на таблета на момчето. Когато роботът движи своята глава, Доминик проследява случващото се в учебния час. Момчето може дори да вдигне ръка, използвайки своя помощник, а също и да участва в дискусията в класа. AV1 тогава мига, и така учителката пуска Доминик да чуе неговия отговор.
 
Нещата се получават доста добре, твърди учителката Силвия Вулц. Ако преподавателката е залисана в учебния материал, то децата винаги забелязват, че роботът мига и по този начин веднага дават думата на Доминик. 
 
Благодарение на камерата на робота Доминик също така може да чете от учебници, които се намират на неговото място върху чина. А друга учителка се грижи за това учебният материал надомно да бъде усвоен от Доминик докрай. 
 
Благодарение на робота момчето винаги присъства в час. Роботът струва 3 хил. евро и е субсидия от ЕС.
Прочетено 411 пъти Последна промяна от Четвъртък, 16 Май 2019 13:22
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…