All for Joomla All for Webmasters
Инициативата "Спасете пчелите” започна!
Необходими са 1 млн. подписа. За успеха на акцията са необходими подписите на хора от най-малко 7 европейски страни.
Европейската комисия прие гражданската инициатива „Спасете пчелите". От 27 май 2019 г. европейските граждани могат да сложат в интернет подписа си под Петицията на инициативата за защита на пчелите в Европа, припомня DW.
 
Освен за защита на пчелите, инициативата настоява и за това: опазването на биологичното разнообразие да стане приоритетна цел на европейската аграрна политика. По такъв начин ще може драстично да се намали използването на средства за растителна защита и изцяло да се забранят особено опасните пестициди.
 
За успеха на инициативата са нужни подписите на хора от най-малко седем европейски страни, като изискваният минимален брой подписи за всяка страна е различен. 
 
Под петицията трябва да са се подписали най-малко 1 милион европейци. Ако тези условия бъдат изпълнени в рамките на една година, инициаторите могат да представят исканията си на публично изслушване в Европейския парламент. Освен това Европейската комисия трябва детайлно да разгледа исканията и да обясни кои мерки, според нея, са нужни или желателни.
 
Инициативата „Спасете пчелите" стартира първоначално в Бавария. С над 1,7 милиона подписи тя наложи на регионалното правителство неотложното си искане за защита на пчелите. 
Прочетено 251 пъти Последна промяна от Сряда, 29 Май 2019 13:45
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…