All for Joomla All for Webmasters
Стотици от Германия подкрепиха кампанията „Локомат за България”

"Къде обаче са институциите?", питаха сънародниците ни в Карлсруе. 

Стотици българи и приятели на Българското академично дружество „Кирил и Методий” в Карлсруе подкрепиха кампанията на известната виенска лекарка д-р Анелия Хохвартер. 

 

„Тази година мисля, че достигнахме най-високата бройка хора, които да посетят тържеството на 3-и март, в което се включиха над 10 танцови състави и хорове с българи от цяла Германия.

 

Радваме се да видим, че събитието ни разширява и своя географски диапазон, тъй като този път публиката ни беше много по-различна от миналите години. Това ни подсказва, че нашите гости идват и от околните на Карлсруе градове”, разказват организаторите. 

 
Как сънародниците ни реагираха на кампанията? 
 
"Те имат нагласата да помагат за благородни каузи, но от друга страна определено се усещаше нотката разочарование, че такива важни неща като Локомат се крепят на благотворителност а не на държавата.
 
Равносметката показа, че хората имат желание от тях да зависят нещата и да допринасят с каквото могат за подобни благородни инициативи. Инициативата има своя потенциал и в крайна сметка сме убедени в крайната цел”, заявиха още организаторите. 
 
По думите им, те се чувстват удоволетворени, „защото винаги е удоволствие да можем да наблюдаваме толкова българи обединени в чужбина. Въпреки, че всеки от тях има различни причини, поради които се намира в момента тук, важното е, че всеки един от тях не е забравил от къде е тръгнал и постоянно носи българското у себе си”. 

Прочетено 1028 пъти Последна промяна от Понеделник, 06 Юли 2020 13:21
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…