All for Joomla All for Webmasters
ITogether.BG кани български ИТ специалисти от чужбина да се запознаят с развитието на сектора в България


Срещата ще се проведе от 22 до 24 юни 2022 г. в  София и Пловдив, а заявки за участие в нея се приемат до 15 май. 

 

Идеята е ИТ специалисти – студенти и работещи в сферата на софтуерните технологии да се запознаят с бурното развитие на сектора в страната през последните години.

 

Те ще могат лично да се информират относно възможностите за професионално развитие у нас и да станат част от глобалната общност на български професионалисти по света, ангажирана с позиционирането на България като качествена световна ИТ дестинация, съобщи социално аташе Божидара Бочева в Посолството на Република България във Виена. 

 

Срещата ще се проведе от 22 до 24 юни 2022 г. в  София и . Пловдив, а заявки за участие в нея се приемат до 15 май включително. 

 

Очакванията на БАСКОМ са да мотивира и привлече хора с интересни лични и професионални истории, със силни връзки с България и активни в обществата, в които живеят. Кандидатстването е с кратко представяне в писмен или видео формат, а подборът на участниците в срещата ще се извърши от Управителния съвет на организацията. 

 

„Решихме да сме проактивни в общуването с нашата общност в чужбина, да ги провокираме да си представят живота си като професионалисти в България, дори да го случим за три дни - нещо като демоверсия на една възможна ИТ кариера в България.

 

Правим това не само заради бума на ИТ сектора у нас, не само защото се нуждаем от още таланти, не само защото стандартът на живот на българските програмисти по нищо не отстъпва на тези в Германия и Великобритания, но и защото в България индустрията на високите технологии достигна онова ниво на зрялост, което я прави силно ангажирана с развитието на цялото общество. Искаме да разширим този модел и извън страната“, споделя Бистра Папазова, член на УС на БАСКОМ и вдъхновител на инициативата. 

 

ITogether.BG ще представи на участниците различни проекти, по които софтуерните компании работят в момента, ще им разкаже повече за местната екосистема и предприемаческа култура, ще ги потопи в начина на живот на хората в бранша и ще ги срещне с техни колеги, вече завърнали се в България. 

 

“Вярваме в силната мотивация на нашите сънародници в чужбина да останат свързани с България и ние като бранш ще подпомагаме и развиваме тази мотивация“, казва Доброслав Димитров, председател на УС на БАСКОМ. 

 

ITogether.BG надгражда инициативата ЗАвръщането, насочена към българите извън страната. 

 

Още информация за проекта ITogether.BG може да намерите тук

Кандидатствайте тук

 

Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) е създадена през 2001 г. Асоциацията е колективен представител на близо 100 софтуерни фирми – пълноправни членове, и над 120 асоциирани членове, сред които висши училища, фондации, фондове за рисков капитал, стартиращи иновативни компании и др.

 

Софтуерната индустрия е сред малкото в България с конкурентоспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея. Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия, да работи за подобряване на образователната система, за въвеждането на електронно управление и да позиционира страната като високотехнологична дестинация, където софтуерните компании разработват собствени продукти и услуги с висока добавена стойност. 

 

За повече информация:02/489 97 43 | www.basscom.org

 

  .
 
 
 

 

Прочетено 185 пъти Последна промяна от Четвъртък, 05 Май 2022 22:36
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…