All for Joomla All for Webmasters
Каква е тайната на дълголетието на принц Филип?
Имал ли е специален хранителен режим херцогът на Единбург принц Филип, който почина на 99 годишна възраст в замъка Уиндзор? 
 
Наричан още „Железният херцог”, съпругът на кралица Елизабет се отличаваше със своята елегантна, спортна натура, отбелязва испанското сп. Hola. 
 
Известно е, че на него не са му допадали екологичните продукти, които се отглеждат в биостопанството на неговия син - принц Чарлз (Duchy Home Farm), но за сметка на това принц Филип е спазвал здравословна диета, съчетана с много спорт и упражнения, познати като план 5BX. 
 
Програмата 5BX е фитнес ориентирана и включва комплекс от упражнения сред които коремни преси, лицеви опори, тренировки на бягаща пътечка и др, създадени за Военно-въздушните сили на Канада. 
 
Ген и поддържане на фигура, така самият принц Филип приживе е отбелязвал като имащи значение за неговия начин на живот, определян като „много здравословен”.
 
Самият той повече от 40 години не е боледувал от грип. 
 
Дълголетието му се дължи не само на здравословните навици, но и някои житейски принципи: Приемайте всичко много спокойно, казвайте, това, което мислите и имайте много чувство за хумор. Това се равнява на липсата на стрес и страх. 
 .
 
 
 

 

Прочетено 307 пъти Последна промяна от Понеделник, 12 Април 2021 00:36
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…