All for Joomla All for Webmasters
Вече може да се пътува транзит от България през Румъния без специално разрешение
Информацията е на българското Външно министерство.
 
Румъния вече позволява свободен сухопътен транзит на българските граждани, които пътуват от България, без да изисква индивидуално разрешение по дипломатически път. За това бяхме уведомени с нота от Министерството на външните работи на Румъния. 
 
За българските граждани, пътуващи транзитно през Румъния в посока България, остава досегашният режим на свободен транзит без разрешение по дипломатически път. 
 
При сухопътно транзитно преминаване през Румъния българските граждани е необходимо да спазват установените зелени коридори. Информация за тях може да бъде намерена ТУК
 
По информация на посолството ни в Букурещ поради интензивния трафик на моменти преминаването през ГКПП е силно затруднено.  
 
 
Информация за работещите ГКПП и осреднено време на преминаване може да бъде намерено ТУК
 
Изискването за разрешение по дипломатически път за транзит отпада за всички граждани на страни – членки на Европейския съюз, Европейската икономическа общност, Швейцария и Великобритания. 
 
Промяната е в изпълнение на нови разпоредби на румънските власти от 18 май 2020 г. във връзка с обявяването на Ситуация на тревога на територията на страната като част от борбата срещу разпространението на COVID-19.  
 
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Букурещ на телефони: + 40 (0)21 230 21 50; + 40 (0) 21 230 21 59.
  
 

Прочетено 588 пъти Последна промяна от Събота, 23 Май 2020 21:46
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…