All for Joomla All for Webmasters
Приказният свят на Мариацел
Най-големият и успешен коледен базар на Австрия тази година празнува 20-годишен юбилей. 
Уникалният коледен базар на Мариацел (Mariazell ) привлича както австрийци, така и чужденци. Посетителите  могат да се разходят из първия по рода си уникален Adventkalender,  да видят богато кукерско шествие с маските на Крампус (Krampus) - зли  и демонични същества, които по времето на Коледните празници наказват непослушните деца.
 
Гостите могат да се насладят още на разнообразна музика и културна програма, и да се повозят на новооткрития кабинков лифт „Bürgeralpe Express“. 
 
На живописния главен площад пред Базиликата са разположени различните щандове на традиционните занаяти, с местни специалитети и многобройни развлекателни спирки.
 
Сред най-добрите музикални концерти си заслужава да се отбележи гостуването на Хора на виенските момчета  (Wiener Sängerknaben ), с което бе открит Коледния базар (21-и ноември).
 
Последваха го великолепни изпълнения на хора „Domspatzen” от Регенсбург  (7- и декември), а на 14-и декември гостите на селището ще могат да се насладят на музиката на незрящия трубадур Волфганг Нигелхел (Wolfgang Niegelhell), който свири на флейта, подобна на тази на бог Пан. И много още музикални таланти и изпълнения очакват гостите тук.
 
Сред най-забележителните символи на Коледния базар на Мариацел са т.нар. Адвентскранц (Adventkranz )- венец с четири свещички, който е с 12 метра в диаметър и тежи 6 тона!!! Той е поставен пред украсения площад на Базиликата и 5-метровата къща от  традиционния десерт по време на Коледните празници - лебкухен (Lebkuchen). В меденките са вложени 1 тон пчелен мед. 
 
Особено преживяване за гостите на Мариацел е пристигането в селището със специалния нов влак „Стълба към небето” („Himmelstreppe“). По време на пътуването си те могат да се насладят на романтични горски тихи зимни пейзажи. 
 
На 15-и декември 2019 г. т.нар. Sonderzug ще тръгне от Санкт Пьолтен към Мариацел. Участниците в него ще участват в грандиозно факелно шествие, след което от 18 ч. е предвидена вечерна меса в Базиликата. 
 
Интерсното е, че организаторите отворят Коледния базар за посетители само 5 пъти за времето от 21-и ноември до 22-декември 2019 г. Това е и работното му време - от четвъртък до неделя на седмиците преди Рождество Христово.
 
Четвъртък и петък: 11:00 - 19:00 ч. 
Събота и в празник: 10:00 - 19:00 ч. 
Неделя : 10:00 - 18:00 ч. 
 
 
На 24-и декември 2019 г. Коледният базар няма да работи.  Той е запазена марка на организаторите Mariazeller Land GmbH, който организират и множество летни културни и туристически събития в региона. 
 
Повече за събитията, които се организират в Мариацел: 
 
  

Прочетено 440 пъти Последна промяна от Сряда, 05 Февруари 2020 09:35
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…