All for Joomla All for Webmasters
Кой е най-хубавият коледен базар в Австрия?
Онлайн анкета определя най-интересното и посещавано от австрийците място за пунш и греяно вино.
Един от най-големите безплатни вестници в Австрия  - Österreich, заедно с електронно си издание - oae24@at, обяви онлайн анкета за най-хубавия коледен базар в алпийската република. 
 
 Christkindlmarkt  в цифри 
Базарът пред Ратхауза със своите 152 щанда се очаква да бъде посетен с 3.5 млн. посетители . По прогнозни данни на RegioPlan, на базарите ще бъдат похарчени 390 млн.евро, от които 60 млн. евро на Ратхауза. 
 
58 на сто от австрийците ще посетят базарите със семействата си, сочи още статистиката. Почти всеки 3-и (27 на сто) си купува ръчно изработен продукт, а почти всеки 5-и (21 на сто) посочва, че избира от базарите коледни подаръци. 
 
В анкетата „Най-хубавият коледен базар в Австрия” са включени 33 от многобройните базари в цялата страна, от които 11 се намират във Виена.
 
Включен е и приказният базар на замъка Пибер (Piber), считано за родина  на световноизвестните коне липицанер (тук се намира и федералния конезавод).
 
Наред с големите базари на Линц, Залцбург, Грац, Инсбрук може да се гласува и за красивите базари на Санкт Пьолтен (St. Pölten), Гмунден (Gmunden), Ратенберг (Rattenberg), Цел ам Зее (Zell am See) и др. 
 
Мнозина австрийци, а също и наши сънародници считат обаче , че най-красивият коледен базар се намира в Мариацел (Mariazell ), който също е включен в гласуването. Това е най-големият коледен базар на Австрия, който тази година празнува 20-годишен юбилей. За него ще ви разкажем специално в отделна статия. 
 
Своят глас за най-хубав коледен базар в Австрия можете да дадете ТУК, а също и да видите хода на гласуването досега. 
 

  

Прочетено 546 пъти Последна промяна от Сряда, 05 Февруари 2020 09:40
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…