All for Joomla All for Webmasters
Кой е най-известният хомеопат в немскоговорящите страни?
В рубриката ни „На гости у съседите” ви представяме най-известният немски хомеопат графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг.
Тя е истинска графиня и е най-известният немски натуропат. Пациентите на Ангелика Волфскийл фон Райхенберг са хиляди и с най-различни проблеми. От малки деца със стомашни проблеми до жени с ендометриоза, които след намесата й раждат здрави и красиви бебета. Тя използва няколко основополагащи принципа за лечение. На първо място, съветва пациентите си да променят начина си на живот и на хранителните си навици.Счита, че правилният режим може да поддържа добро здраве, но и да лекува, пише българският в.”Телеграф”.
 
Тя е истинска графиня, макар и днес в Германия да няма официално такава титла. Нейното потекло обаче е благородно,така че тя е запазила титлата си и дори живее в малък замък. 
Денят й започва рано сутрин, около  6 ч. Една от първите й стъпки е да измие старателно зъбите си и след това да изстърже внимателно езика си с лъжица. „По време на съня по лигавицата на устата се отлагат ненужни вещества, които организмът е изхвърлил през нощта. Така, ако не хигиенизираме устата преди закуска, то те ще се върнат обратно в нас, където нямат място”, разкрива графинята. 
Следващата й стъпка е  да изпие голяма чаша топла вода, за да „събуди” червата си и да улесни процеса на дефекация и изчистване.   
 
Що се отнася до храненето, то също е под строг контрол  и изключително рядко си позволява да нарушава часовете си за хранене.”Най-доброто, което можем да направим за себе си е да си изградим полезни навици за яденето. Аз напр. похапвам само 3 пъти на ден, и то по едно и също време”, казва тя и добавя, че закуската й е най-обилна, обядът- умерен, а вечерята- почти оскъдна. За хората, които искат да загубят няколко килограма, препоръчва да пропуснат вечерята 1-2 пъти в седмицата.
Тялото ни не винаги успява да се справи само с предизвикателствата и затова има нужда от помощ. Друг основен метод на лечение, който тя използва за своите пациенти и за себе си, са Шуслеровите соли. Те представляват незаменими минерали, произведени на хомеопатичен принцип,които иначе трудно и бавно можем да си набавим само с храна. Също така те работят и като сериозно помощно средство за подобряване състоянието при по-тежки заболявания. 
 
В случаите, когато ги прилага за себе си в неспешни ситуации, тя се съобразява и с фазите на Луната. Така напр. изчаква дните, в които Луната се пълни, за да приема от минералите, защото смята, че в този период те се усвояват най-пълноценно. 
Шуслеровите соли се прилагат и в комбинация, за да имат най-пълно и ефективно действие. Така в моменти на силен стрес графиня Волфкийл пие Шуслерови соли с номера 5,7,9 и 11, по пет таблетки от всяка.
 
Ангелика Волфскийл вече 30 години помага на своите пациенти с най-различни методи от холистичната медицина: хомеопатия, Шуслерова терапия, енергийна терапия, ирисова диагностика, традиционна китайска медицина, аюрведа и др. Тя е сред най-популярните и квалифицирани лектори по темите „Здравословно хранене” и „Биохимията на д-р Шуслер”. Преподавател е към Свободния съюз на натуропатите в Германия и ръководител на школата за натуропати SURYA. Книгата й „12-те соли на живота” е един от най-успешните и високо оценени от критиката наръчници по Шуслерови соли в немскоговорящите страни.
„Шуслерови соли за деца” е първото българско издание на нейния наръчник за лечение на детските болести с помощта на Шуслеровата терапия. През 2016 г. излезна нейната втора книга, преведена на български” Шуслерови соли и хранене според биоритмите”.
 
 
Прочетено 982 пъти Последна промяна от Петък, 28 Октомври 2016 08:23
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…