All for Joomla All for Webmasters
Водещ нутриционист помага чрез правилно хранене да се преборят различни болести
Яна Данаилова е нутриционист, специалист по здравословно хранене, сертифициран преподавател по йога, управител на VitaYana. 
 
Яна, при какви здравни проблеми могат да се обръщат хората към вас?
-Преди години повечето хора се обръщаха към мен основно, за да им помогна да редуцират своето тегло.
 
Магистратурата ми по физиология на човека разшири моя кръгозор и експертиза, и днес работя за изграждане на здравословни навици на живот и хранене с цел ефективна превенция и недопускане на болестен процес.
 
Съставям и  инидивидуални хранителни планове като съпътващо средство към назначено от лекар медикаментозно лечение при наличие на конкретна клинична картина. 
 
Хората все повече осъзнават знамичността на храната като ключов фактор на човешкото здраве и са все по-склонни да се доверяват на опитни и квалифицирани специалисти, които да структурират хранителните им планове, съобразно спецификата на здравословния им статус, цели и ритъм на живот. 
 
Как протичат обикновено вашите инвидидуални консултации и изготвяне на хранителни режими за здравословен живот?
- Винаги започвам работа с персонална консултация по време на която се запознавам с конкретния случай, снемам анамнеза, специфична и неспецифична симптоматика, вкусови предпочитания, хранителни навици, цели.
 
След това моля клиентие да направят набор от кръвни изследвания, с които да устанивим с точност здравословния статус. При наличие на клинична картина, насочвам към конкретен лекар специалист. Ако няма отклонения, можем да преминем направо към изготвяне на персонализиран план на хранене. 
 
Вие работите с емигранти от различни точки на Европа и света. Има ли нещо сходно в това за което търсят здравни съвети от вас? 
- Най-често ме търсят хора с инсулинова резистентност, наднормено тегло, метаболитен синдром, хормонални смущения, репродуктивни проблеми. Дисертацията ми е на тема „Смущения във функциите на щитовидната жлеза”. 
 
Трябва да се знае също, че когато храната стане отдушник и заместител на емоции, когато чрез храната задоволяваме потребността от любов на душата, говорим за капана на емоционалното хранене.
 
Ако го правим постоянно, то може да се превърне в хранително разстройство. Не бива да злоупотребяваме с храната за тези цели! 
 
Храната е живот, храната е енергия! Знаете, трябва да ядем, за да живеем, а не да живеем, за да ядем!  
 
Ако се чувствате потиснати, излезте навън и потърсете слънчевите лъчи. Те ще ви помогнат да синтезирате повече витамин D, който е прекурсор на серотонина. Избягвайте рафинирани храни, избирайте сeзонни и свежи зеленчуци и плодове, които ще ви заредят с букет от витамини и минерали. 
 
За контакти с Яна Данаилова
 
 
Т +359 899929696
@ Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
(PR статия)
 
 
.

Прочетено 379 пъти Последна промяна от Сряда, 14 Октомври 2020 10:00
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…