All for Joomla All for Webmasters
Акушерка №1 в Европа е ...българка
Старшата на Родилно отделение в УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив e победителката за 2020 г. 
 
Пловдивската акушерка Петя Запрянова е победителят за цяла Европа в специализирания международен конкурс „Kate GrangerAwards 2020“.
 
На тържествена церемония старшата акушерка на Родилно отделение към Клиниката по АГ в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив бе избрана за най-добрия професионалист в своята сфера на Стария континент от организаторите на надпреварата, която присъжда отличия за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа. 
 
До престижното признание се стига след номиниране на Петя Запрянова от Алианса на българските акушерки (АБА). Поводът е обявяването от Световната здравна организация на 2020-а за Международна година на медицинската сестра и акушерката.
 
В номинацията Петя Запрянова е определена като висококвалифициран специалист с много качества. В атестацията за нея е акцентирано върху отдадеността й на професията.
 
Неоспорим факт е, че Запрянова се е доказала през годините с активността си за подобряване на акушерската грижа за майката и бебето, както и със своя принос за издигане на авторитета на акушерската професия в България. 
 
В своята видеопрезентация с разказ за дейността си през последните години Петя Запрянова успява да впечатли журито на конкурса. 
 
Сертификатът в категория „Акушерство“ за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа й бе връчен от Крис Пойнтън (Великобритания), който е съосновател на кампанията и съпруг на д-р Кейт Грейнджар.
 
„Чувствам се наистина горд, че участвам във вземането на решения за тези престижни награди. Хората, които работят в здравеопазването, наистина надхвърлят себе си всеки ден и аз им се възхищавам. Кейт със сигурност би се гордяла с всеки човек или екип, който е номиниран, и би се радвала за признанието им”, споделя Крис Пойнтън. 
 
Кейт Мириам Грейнджър (1981 г. - 2016 г.) е английска лекарка и инициаторка на инициатива за по-добри грижи за пациентите. През 2014 г тя стартира кампанията „#hellomynameis“, насърчаваща здравния персонал да се представя на пациентите.

.

Прочетено 301 пъти Последна промяна от Неделя, 11 Октомври 2020 21:16
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…