All for Joomla All for Webmasters
Кеплер- астрологът на Виена
Великият учен прави много важни астрологични предсказания сред които поредна турска инвазия през 1595 г. и така спасява града от завладяване, посочва Филип Филипов
- физик, философ и астролог.
Йохан Кеплер е един от най-великите учени и астролози на човешката цивилизация. Твърде често обаче с неговото име се спекулира и поради тази причина реших да напиша за него. Когато за дадена научна истина или живота на голям учен се действа предубедено и с крайно неадекватна позиция, това е белег на догматичност, не по-различна от тази на бетонни глави на религиозните фарисеи. Те много често, променят думите на великите личности, натаманяват живота им, правят фалшиви новини относно тях и то главно поради една причина - не са им удобни на скованите мозъци. Например за Кеплер се твърди, че бил казал: "Астрологията е глупавата дъщеря на астрономията", поради факта, виждате ли, че трудно се изхранвал като астроном и трябвало да припечелва като астролог. Това е твърдение, което не само трудно се подкрепя с точен цитат, но и най-вероятно тези думи или не са били казани от Кеплер, или текста му е бил манипулиран от арогантни псевдоучени - апологети на догматизма, или ако са казани, то контекста е бил крайно неадекватно разбран.
За да изчистя този научен и исторически проблем, аз ще цитирам този велик учен-астролог с източници и ще покажа неговите собствени думи, идеи и разбирания, такива каквито са само в извадка на 5 цитата, независимо, че той е писал огромни трудове по астрология, създал е съвременната астрологична теория за аспектите между планетите, правил е над 800 рождени хороскопа и е бил имперски математик, астролог и метеоролог, както и областен математик на Грац и като такъв е издавал редовни календари и прогнози
Той не само печели от работата си добре, но печели и от прогностичните издания много добре, защото е станал широко известен с факта, че за 1595 г. е прогнозирал селско въстание, инвазия на турците към Виена (за щастие, австрийските военачалници са взели предвид предсказанията му и поредната обсада е завършила неуспешно) и суров студ, като всички тези прогнози са се сбъднали точно както ги е описал като велик астролог. 
За да бъде толкова напреднал в технологично, математическо и методологично отношение като астролог, той се чувства длъжен и прави грандиозното откритие за елиптичните орбити на планетите, техните закономерности на движение (наречени на негово име и изучавани от всеки ученик в училище) и то преди всичко с една главна цел - да усъвършенства ефемеридните таблици и изчисления на планетните позиции, за да може да прави много по-точни астрологични прогнози и рождени хороскопи.
Кеплер е известен, че е съставил астрологични и метеорологични прогнози за периода 1595-1606 г. и 1617-1624 г. Като съдебен математик и астролог, той обяснява на Рудолф II (Императорът на Свещената римска империя в периода 1575-1611) хороскопите на император Август и Мохамед и дава астрологична прогноза за резултата от войната между Република Венеция и Папа Павел V.  Позицията си на имперски математик Кеплер запазва и време на наследниците на Рудолф ІІ -  Матиас І и Фердинанд ІІ , чак до 1627 година.
От 1594 до 1600 г.  Кеплер е главен математик на Щирия и преподава математика в протестанското манастирско  училище. По-късно в Прага е асистент на известния астролог и алхимик Тихо Брахе. От 1612 до 1626 г. той е бил и главен математик на Линц,  а също и астрологически съветник на бляскавия военачалник -генерал Албрехт фон Валенщайн.
Особено интересна е неговата прогноза, публикувана в специално издание: ЗА НОВАТА ЗВЕЗДА (1606 г.) по случай появата на Свръхновата в дясното стъпало на съзвездието Змиеносец, което ярко небесно явление днес е известно като Свръхновата на Кеплер от клас Ia.
 
Благодарение на това астрологическо събитие, той не само изказва конкретна теза за Хороскопа на Исус Христос, като го свързва вероятно или отново с появата на Свръхнова, или с мощен точен съвпад на Юпитер и Сатурн, но освен това пак на базата на появата на тази Нова звезда, която Кеплер наблюдава самостоятелно около 1 година, той предсказва, че новооткритите американски континенти ще бъдат християнизирани и че исляма и неговата инвазия ще бъде спрян. И той постепенно ще западне, като по този начин Кеплер е отново абсолютно точен в своите публични предсказания, публикувани в книги, променили науката завинаги. 
Ето защо, догматиците-псевдоучени, не трябва да се притесняват от какво се е изхранвал този велик астролог, баща на съвременната астрономия, на чието име е кръстен космически телескоп, откриващ екзопланети, подобни на Земята... Това не е тяхна работа, нито те имат право да обсъждат догматично неговата астрологична дейност и убеждения.
На тази картина  се вижда  астрологична графика на Кеплер, с която Кеплер обяснява своята астрологична теория за аспектите, базирана на хиляди наблюдения. Вижда се и неговата геометрична концепция за Слънчевата система, чрез която прави неописуем пробив в разбирането как точно е създадена по разумен начин нашата звездна система. Вижда се и хороскоп, собственоръчно правен от Кеплер, а също така и телескопът, наречен на негово име. 
Крилати цитати на Кеплер  от които ясно се вижда истинското му мнение за астрологията и самоопределението му като астролог:
1. "Душата на новороденото бебе е маркирана за живота от модела на звездите в момента, в който тя идва на света, несъзнателно помни този модел и остава чувствителна към връщането на подобни конфигурации". [Кеплер, Harmonics Mundi, глава 7].
2. "Слънцето само по себе си се явява, благодарение на своето достойнство и сила, пригодно да премества планетите и да бъде дом на самия Бог." [Думи на Кеплер, цитирани от Änne Bäumer-Schleinkofer, автор на Science and Religion (1989), стр. 10]
3. "Аз съм астролог лутеранин, изхвърлям глупостите и поддържам твърдото ядро." [Писмо на Кеплер от 15.03.1598 до Michael Maestlin, издадено в Johannes Kepler Gesammelte Werke (1937- ), Vol. 13, letter 68, l. 177, p.184.]
4. "Природата ни даде астрология като помощник и съюзник на астрономията." [Думи на Кеплер, цитирани от A.M. Clerke, автор на статия за Кеплер в The Encyclopaedia Britannica (1898), Vol. 14, 46]
5. "Моите звезди, моят хороскоп ми е дал Меркурий да е в седми ъглов дом като сутрешна звезда с квадратура от Марс, но все пак в живота ми имаше Коперник, Тихо Брахе, без чиито книги за наблюдения, всичко, което беше донесено от мен на най-ярка дневна светлина, щеше да остане погребано в тъмнина." [Кеплер, Harmonice Mundi, (1619), книга IV, в Епилога за Подлунната природа. Преведено от E. J. Aiton, A. M. Duncan and J. V. Field в издание от 1997, стр. 377.]
Автор на статията: Филип Филипов:
Филип Филипов – той е физик и философ, майстор на първата наука на човечеството – астрологията. Прогнозирал е с научните методи на астрологията световни събития с точност до ден и дори географски координати като: земетресенията във Фукушима, Перник и Италия, войната в Украйна, атентата в Сарафово, самолетните катастрофи през март 2014-а и март 2015-а, инцидента в Хитрино и много други.
Последовател е на астрологичната школа, създадена от Петър Дънов, и учредител на Българската астрологична асоциация, често изнася лекции в областта на Антропософията и Езотеричното християнство, както и на теми свързани с астрофизика и космическото развитие на човечеството.
 
Прочетено 648 пъти Последна промяна от Четвъртък, 08 Март 2018 09:49
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…