All for Joomla All for Webmasters
Посетете музея на стъклото във Вайгелсдорф, Долна Австрия

Това е най-голямата стъклена галерия на Австрия. Тук се намира и най-голямата стъклена мозайка на Европа.

Стъкленият замък e познат още и като Kuchlerhaus, т.е къщата на фамилия Кухлер. Тук е империята на стъклото (Empire of Glass)-така трите поколение Кухлер наричат своето стъклено царство и …занаят. 

 

Това е най-голямата стъклена галерия на Австрия. 

 

Разходката започва с Музея на стъклото, който е уникален, пази редки образци на стъкларското изкуство и експонати от стъкло от най-високо качество, изложени в галерия и ръчно произведени в стъкларската работилница. 

 

Повече от 4 хиляди години, стъклото с всичките си вариации носи очарование и финес на хората. То е най-висок клас ръкоделие,което изисква много знание и талант, обяснява един от членовете на фамилията -Хилде Кухлер. Хилде е снаха в семейството и така се свързва завинаги и със стъкларското изкуство в Австрия. 

 

Традицията на стъкларската манифактура е от 1969 г. и се представя днес от третото поколение на фамилия Кухлер.

 

Можете да усетите този талант, тази любов и усет към формите и стъклото, та дори и пламъкът, който се използва са се създадат уникати. 

 

Петър Кухлер -старши и Петър Кухлер -младши са двамата творци, които не само се съобразяват с желанията на клиентите си, но и в собствената си манифактура творят образци на съвременното стъкларско изкуство.

Това може да са рамки за огледала, прозорци до декоративни купи и невероятни индивидуални хрумвания и идеи. 

 

Тук можете да поръчате на практика всичко- стъкла за строеж, това е най-големият елемент на манифактурата Кухлер. Те са специализирани в производството на особени стъкла с творческа нотка. Така те превръщат жилища и къщи, а също кухни и градини в истински оазиси за живот. 

 

Тук се намира и най-голямата стъклена мозайка на Европа.

Палменхаус, част от стъкления замък, е изпъстрен с палми и стъклена растителност, както и магическото езерце в задната част на къщата.

Това е голям биотоп, в който можете както да се отпуснете сред зеленина и изкуство. 

 

При специален интерес можете предварително да заявите, че искате да видите как се създават предметите от стъкло. 

 

Много богат на възможности за подаръци е и стъкларският магазин- от скъпи неща до сувенири и малки стъклени вълшебства. 

 

Можете да се запишете и на курсове по стъкларство, както и уъркшопове, а също да посетите стъкларското царство със семейство, приятели, колеги, съмишленици.

 

Еднодневната екскурзия просто остава скъп спомен в душата. Изберете също къде искате да пийнете едно кафе- в кунст кафенето Кухлер или в атриума. 

 

Не пропускайте да обядвате в Golfrestaurants Albatros в съседното Ebreichsdorf, а също при интерес да поиграете голф във великолепните голф игрища на селището.
Светлана Желева
Десислав Паяков

 

Прочетено 542 пъти Последна промяна от Сряда, 30 Август 2023 14:27
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…