All for Joomla All for Webmasters
Сайт за контакти на българи в Германия разработи сънародникът ни Иван Василев

Платформата включва контакти на български лекари, зъболекари,

 

а също магазини, заведения, адвокати, преводачи, счетоводители, училища, фолклорни групи, културни дружества и бългaри, предлагащи услуги в Германия. 

 

Сайт за контакти на българи в Германия разработи сънародникът ни Иван Василев, който от 10 години работи като програмист в европейската държава. 

 

Платформата включва контакти на български лекари, зъболекари, а също магазини, заведения, адвокати, преводачи, счетоводители, училища, фолклорни групи, културни дружества и бългaри, предлагащи услуги в Германия.

 

„Може да прочетете и доста полезна информация за живота на българите в Германия. Вероятно ще са ви интересни и статиите за данъчната система, видовете училища, необходимите документи и съвети как най-добре да започнете работа в Германия“, посочва създателят на www.de-bg.com

 

По думите му най-лесната част от цялостния процес по изработката е била свързана с техническата част, по-трудоемко било събирането на отделните актуални контакти, за което помощ му оказват доброволци. 

 

„Поддържам сайта сам. Първоначално беше запълнен с информация, свързана с моята провинция - Северен Рейн Вестфалия, но от декември вече включвам и такава за други райони на Германия“, обясни Василев за БТА и допълни:

 

„След създаването на сайта се породи дискусия за това, че той донякъде спъва интегрирането на българите в Германия. Например отиват на български лекар не за преглед, а вадят писма и молят за превод“. 

 

„Най-голямо удоволствие от работата по сайта ми доставя намирането на контактите от раздел култура – на училища, български дружества, фолклорни групи“, подчертава сънародникът ни.

Прочетено 719 пъти Последна промяна от Вторник, 21 Юни 2022 20:30
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…