All for Joomla All for Webmasters
Терапия с камили в Австрия
В Санкт Файт ан дер Глан (Sankt Veit an der Glan) терапевтката Анита Фонвалд (Anita Vonwald) провежда терапия с камили.
 
Тя е предназначена предимно за деца с физически и умствени увреждания. В своята терапевтична работа тя разчита още на коне (вкл. понита ), т.нар хипотерапия, козлета, а също и на …прасета.  
 
Рафаел е на 9 г. Той идва на света като недоносено бебе, едва в 26-тата гестационна седмица. За нещастие, при спасяването на мъничето се появява мозъчен кръвоизлив, който му оставя сериозни физически и психически усложнения: парализа на лявата ръка, на левия крак, което се отразява на целия опорно-двигателен апарат, вкл. и на подвижността на бедрата.  
 
Язденето на камила във Weghof се отразява много добре на здравето на Рафаел. С помощта на различни упражнения мускулатурата му укрепва, както балансираната позиция на тялото и моториката (двигателните умения). 
 
Всяко занимание тук е една мъничка крачка напред в подобряване на здравето му. Преди Рафаел е бил  в инвалидна количка, а сега се придвижва вече с ролатор. Терапията на малкия включва и грижа за животните, което развива фината му моторика. 
 
„Камилите са много спокойни и уравновесени като характер, трябва само да ги наблюдавате: изражението на лицето, на мимиките, на цялостното им поведение. С тях можеш много да направиш“, обяснява терапевтката, цитирана от австрийската обществена телевизия ORF.  
 
От време на време Анита Фонвалд води камилите и в старчески домове, за да е в помощ на възрастните хора.  
 
За събитията, които организират можете да научите повече във ФБ страницата „Lebensfreude am Weghof“.

  .
 
 
 

 

 
Прочетено 119 пъти Последна промяна от Сряда, 26 Януари 2022 17:39
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…