All for Joomla All for Webmasters
И в Австрия луднаха по йога с кози
Новият моден тренд дойде отвъд океана.
Модният тренд йога с кози е на път да завладее Австрия. Много хора го смятат за някаква шега, но още повече вече участват в подобни занимания. Градчето се нарича Хьолес и се намира в Долна Австрия. За заниманията с йога собственичката на фермата, която има диплом по педагогика за обучение с животни е подбрала специална порода - шарени благородни кози (bunte Edelziegen). Те са особено общителни, но се славят и с млеконадоя си. Най-малките козлета се тренират вече още от малки, за да свикват с хората, показа ORF.
Как протича едно йога занятие с козле?
Всеки участник първо си избира животинче. Първоначално козите са по-дистанцирани, защото не познават хората. Но в хода на упражненията най-смелите вече дръзват да установят форма на контакт и дори някое козле започва да ръфка килимчето  за йога.
Присъстващите признават, че козите не ги разсейват по време на упражненията, а по-бързо и по-надълбоко свалят излишното напрежение от тях. И всички така го възприемат : като  метод с който се отдалечават по-лесно от нервното ежедневие. „Като дойде козичката при теб по-лесно ще усетиш, че се отпускаш, отколкото във фитнесзалата”, разказва млада дама. Любопитното е, че козлетата усещат емоционалното състояние на човека срещу тях: ако той е спокоен, и те са спокойни, ако е неспокоен, и те стават нервни.
Със сигурност, има разлика от конвенционалната йога, убедени са йога инструкторите.  „Козите ти отвръщат, получава се чувство за споделеност, по-близо си до природата”, това са само част от мненията за този вид йога.
Модата прелетя отвъд океана
Вече не кучето се счита за най-добрия приятел на човека, а други животни все по-често се предпочитат за компания при йога. Кучетата (канистерапия) и конете (хипотерапия)  отдавна са се утвърдили за терапия на хората, сега идва ред на кози, котета и др. животни от стопанството. 
Идеята за йога с кози за първи път хрумнала на стопанка на ферма в Орегон, САЩ - Лейни Морс, която решила да обедини хора и кози. 
Участниците си вземат постелката за йога и се настаняват сред зеленината на частното стопанство, а около тях щъкат най-различни козички, които често близват и дори  скачат по тях.  Това действа успокояващо на занимаващите се с йога, а козлетата се радват на компания. 
Появи се и  йога с бира
Модният писък тръгна от Берлин и стигна чак до бреговете на Австралия. Откривателят на практиката – йогата Джула, сподели, че „бирената йога е весело нещо, но тя съвсем не е шега. Ние взимаме философията на йогата и я комбинираме с удоволствието от пиенето на бира, за да достигнем по-високо ниво на съзнание.“
Хари Потър йога
Идеята на подобна тренировка е да се почувстваш като магьосник от най-известното училище за магии в света, като се практикува йога с пръчка.
Другите модни трендове
Топмоделът Жизел Бюнхен (и не само тя) съчетава своите йога занимания с нейното куче. 
По-дръзките дами пък избират да правят йога каскади върху кон. 
Особено уютно си го правят в Денвър, САЩ, които насищат занятията си с котки, които при интерес можете да ги осиновите.
 
Прочетено 1172 пъти Последна промяна от Събота, 22 Април 2017 21:54
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…