All for Joomla All for Webmasters
Виена се разсъблича
Колко голота можем да понесе обществото?
 
На този въпрос се опитва да отговори новата акция на Виенския туристически борд и открива дискусия за свободата на изкуството в интернет, като представя провокативни произведения на изкуството.
 
В социалната мрежа OnlyFans Виена ще споделя снимки на произведения на изкуството, които други социални мрежи са забранили, разказва Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 
 
За да покаже произведения на изкуството, класифицирани като порнография поради показаните голи тела и изтрити в утвърдените социални мрежи Facebook и Instagram, Виенският туристически борд използва социалната мрежа OnlyFans.
 
Абонатите на канала могат да разгледат произведения от музеите на Виена, а също така да получат билети за музеите, участващи в акцията или ViennaCityCard, която предоставя различни видове отстъпки в австрийската столица.
 
В акцията участват известните музеи Леополд, Албертина, Природонаучният музей и Музеят за история на изкуството. 
 
„В социалните мрежи алгоритмите определят колко голота можем да покажем и по този начин често цензурират световноизвестни произведения на изкуството.
 
Затова си задаваме въпроса колко голота можем да търпим и кой определя какво се счита за неприлично?
 
В културния мегаполис Виена отговорът е: Изображението на голото тяло е социално-политическа и художествена част от културната история“, заявява Норберт Кетнер, директор на Виенския туристически борд. 
 
Дигиталната кампания, планирана от Виенския туристически борд в Туитър и Инстаграм, не можа да бъде осъществена, тъй като видеоклиповете, в които са показани голи тела, са класифицирани като „неподходящи за непълнолетни“, „забавление за възрастни“ или даже „порнографски“.
 
Виена обяви на другите платформи преминаването си към абонамент в OnlyFans с клип, показващ "по-приличните" части от творбите на Рубенс, Егон Шиле и други художници, чието творчество е изложено в музеите на града, и попита публиката дали иска да види повече.
 
В миналото тези музеи многократно са срещали проблеми с представянето на някои произведения на изкуството от колекциите си в социалните мрежи.
 
Албертина например се бореше срещу цензуриране на творби на Амедео Модиляни, чиято изложба във Виена продължава до 9 януари 2022 г.
 
Музеят Леополд беше изправен пред проблеми при публикуването на картини на експресиониста Егон Шиле, а Природонаучният музей дори трябваше да се бори срещу блокирането на снимка на 30 000-годишната Венера от Вилендорф.
 
В случай на многократни нарушения на правилата в социалните мрежи институциите рискуват да бъдат блокирани профилите им.
Подобно провокативно събитие беше организирано от Виенския туристически борд в Лондон през 2017 г., когато в лондонското метро бяха разпространени брошури с четири творби на Егон Шиле.
 
Тогава организаторите бяха принудени да прикрият половите органи на голите тела като неприлични за показване в обществото.
Ето и профила на Виенския туристически борд в OnlyFans: https://onlyfans.com/viennatouristboard
 .
 
 
 

 

Прочетено 123 пъти Последна промяна от Петък, 22 Октомври 2021 19:39
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…