All for Joomla All for Webmasters
Българската телеграфна агенция е инициатор на дружество на българските медии в чужбина
Генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев е инициатор за създаването на дружество на българските медии в чужбина.
 
Идеята беше представена в Рилския манастир по време на Шестнадесетата световна среща на българските медии, организирана от БТА. 
 
Предлагам ви да създадем устойчива форма, в която всяка българска медия по света да има някаква връзка с организирането на тези медийни срещи, обясни Вълчев. 
 
Кирил Вълчев предложи да има два ясни критерия, единият от които кой може да бъде член на това дружество.
 
Той посочи шест критерия за медия - да разпространява информация, предназначена за българите по света; да осигурява достъп до съдържание, не само в блогове и социални мрежи; да разпространява системно съдържание, например 4 пъти в годината да излиза печатното издание или, ако е сайт, поне веднъж в месеца да има нова информация; да се спазва Етичният кодекс на българските медии; да са ясни собствениците и да е изразено съгласие с условията на договора. 
 
И друг критерий - БТА сега прави нов сайт, ще направим платформа, на която всеки месец всяка една от тези медии, които участват в договора, ще трябва да изпраща една информация какво се случва в тази българска общност, обясни Кирил Вълчев. 
 
Всички ще спечелим от една обща платформа, в която да си разменяме информация, отбеляза той и добави, че медиите ще си сътрудничат помежду си.По този начин ще се създаде връзка между българските общности зад граница с България и между тях. 
 
Световната среща на българските медии се провежда в партньорство с Рилската света обител, община Кюстендил, националния дарителски фонд "13 века България", Държавен културен институт към министъра на външните работи, студентското читалище "Свети Климент Охридски", сдружение "Глас" - Босилеград, "България ер", Сдружението за модерна търговия, Пощенска банка, EasyPay.

 .
 
 
 

 

Прочетено 171 пъти Последна промяна от Неделя, 17 Октомври 2021 22:27
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…