All for Joomla All for Webmasters
U2 с променен маршрут до есента на 2023, генерален ремонт и на U1 за 7 седмици
Започна строителството на U5. 
 
В метростанциите на Виена кипи мащабна работа. Столичани вече са леко намръщени, тъй като ключови линии са с променен маршрут заради започващото строителство на новата линия U5.
 
Линия U2 вече се движи само от Seestadt до Schottentor, и така ще бъде до есента на 2023 г. До Karlsplatz пътуващите по тази линия могат да продължат с новооткритата трамвайна линия U2Z. 
 
Защо досега Виена нямаше U5? 
 
Най-сетне дойде времето, когато Виена започна строителството на U5. Много дълго както виенчани, така и гостите на австрийската столица се чудеха защо няма U5 и липсата на цифрата 5 в подземния транспорт едва ли не ги объркваше.
 
 При строителството на метрото се използваше стара систематика, в която важното бе не  кога е построена дадената отсечка , а откъде минава. Освен това съществуваха много други трамваи и автобуси, за да не е толкова спешно строителството на U5. 
 
Напр. U2 се движи по път, по който в даден момент минава и травмай №2.  А травмай №1 свързва с Praterstern,  където се движи и U1. 
 
Инвестицията в U5
Жителите на Hernals скоро ще имат много бърза връзка с първи район на австрийската столица. Очаква се U5, обозначавана вече в лилаво, да бъде пусната в експлоатация през 2024 г.
 
Новата метролиния освен, че ще свързва 17-и район Hernals с Karlsplatz, ще бъде с обща дължина 5 километра и ще има 8 метро станции
 
1.Karlsplatz
2.Museumsquartier
3.Volkstheater- тук U5 ще има връзка с U5.
4.Rathaus 
 
5.Frankhplatz - ще бъде първата изцяло нова метростанция по линията U5, която става много важна спирка по трасето. Тук, в 9-и квартал се намират Landesgericht, Централният затвор на Виена, и някои от старите Институти .
6.Arne-Karlsson-Park
7.Michelbeuern – AKH- много важна метростанция, която ще свързва U5 и U6.
8.Elterleinplatz  
 
33 архитекти от цяла Европа участваха в международния конкурс за дизайн на новите метростанции на U5. В крайна сметка журито избра младото виенско бюро „YF Architekten“ и архитектурното бюро „Franz&Sue“
 
Предстои още един важен ремонт предстои, които също ще внесе допълнителни промени в организацията на транспорта във Виена. 
 
U1 също излиза в генерален ремонт в участъка от Reumannplatz до Schwedenplatz в продължение на 7 седмици: от 7 юли 2021 до 26 август 2021 г. Ще бъде създаден алтернативен транспорт, за да се избегнат неудобствата за пътниците, обещават от Wiener Linien. 


 .
 
 
 

 

Прочетено 526 пъти Последна промяна от Вторник, 01 Юни 2021 00:52
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…