All for Joomla All for Webmasters
Да помогнем заедно на Таня - първата българка с трансплантиран бял дроб във Виена!
Пет години след операцията, 30-годишното момиче лежи в Университетската болница AKH и се нуждае от 4 хил. евро!
Ето и нейният апел в HelpKarma:  
Здравейте! 
Казвам се Таня Боргоджийска, на 30 години, от град Раковски. Родена съм с порок на сърцето, поради което на няколко месечна възраст претърпях първата си операция. 
 
Детството ми премина по болници и санаториуми. Бях в пубертета, когато здравето ми се влоши. Минаха няколко години ходене по специалисти, докато се установи истинската ми диагноза - белодробна артериална хипертония. 
 
Няколко години след поставената диагноза ми бе направена белодробна трансплантация в Университетската болница AKH във Виена. 
 
Трансплантацията беше на 31.07.2015 година. След нея всичко беше наред, бях здрава и се чувствах добре. 
 
До началото на 2020 година, когато се разболях и всичко се промени. Лежах в болница ВМА в София 11 дни, след което ме изписаха в състояние, в което да мога да се кача на самолета за Виена. 
 
От 06.02.2020 година съм на лечение във Виена. Лекарите тук ми казаха,че съм развила инфекция, заради която белодробната ми функция е спаднала. 
 
В момента пия 3 вида антибиотик за справяне с инфекцията. За да могат да повишат белодробната функция, ми назначиха лечение, наречено фотофереза. То ще е на курсове за период от 6 месеца. 
 
Всички разходи по престоя ми в Австрия /пътни, храна, квартира, медикаменти/ се поемат от мен. Сумата, която ми е необходима за всичко това, е 4000 евро, с които не разполагам. 
 
Благодаря предварително на всички, които ще подкрепят излекуването ми! 
Повече за кампанията ТУК:

Прочетено 488 пъти Последна промяна от Вторник, 25 Февруари 2020 13:29
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…