All for Joomla All for Webmasters
Телефонна линия за въпроси, свързани с коронавируса
На телефонен номер 02 /807 87 57, от понеделник до петък, от 8.30 до 17 часа информация можете да получите от лекар-епидемиолог.
Българското Министерство на здравеопазването откри информационна телефонна линия още на 11-и февруари 2020 г., на която граждани и организации могат да задават своите въпроси относно епидемията с коронавирус 2019-nCoV, независимо къде се намират. 
 
На телефонен номер 02 807 87 57, от понеделник до петък, в рамките на работното време (от 8.30 до 17 часа), информация можете да получите от лекар-епидемиолог. 
 
Най-честите запитвания на граждани и организации относно новия коронавирус: симптоми, диагностика, превенция, работа със стоки, пристигащи от Китай,  пътувания от и за държави, в които има регистрирани случаи на коронавирус 2019-nCoV. 
 
Най-често българските граждани търсят информация от лекар-епидемиолог относно предстоящи пътувания в Азия – Тайланд, Виетнам, Япония и други държави с регистрирани случаи на новия коронавирус. Особен интерес е налице по отношение на личните превантивни мерки и предпазни средства, които трябва да се предприемат и използват, в това число и на летищата. 
 
Голяма част от обажданията са свързани с осъществяването на 14-дневната карантина при съмнения за COVID-19. Въпроси задават и работодатели, чиито служители или се завръщат от засегнати страни, или им предстои да заминат.
 
Консултации с епидемиолога, отговарящ на информационната телефонна линия на МЗ,  търсят и медицински специалисти. Постъпват и редица запитвания дали стоки и пратки от Китай крият рискове за заразяване с коронавируса.
 
На телефона правят запитвания и много българи от чужбина!

Прочетено 291 пъти Последна промяна от Вторник, 25 Февруари 2020 12:38
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…