All for Joomla All for Webmasters
Нови 2200 лв. за Локомат за България
Средствата за кампанията, инициирана от д-р Анелия Хохвартер бяха събрани на Годишния бал на Българския форум на бизнес лидерите в София.
Годишният бал на Българския форум на бизнес лидерите (Bulgarian Business Leaders Forum (BBLF) в София, който се проведе в сряда вечер бе събитие, наситено с благотворителни каузи. Гостите с охота участваха в благотворителната томбола, която подкрепи кампанията Локомат за България. Някои си купиха книгата на д-р Анелия Хохвартер "Пътуване", а други я спечелиха от лотарията, като тези средства отидоха за медицинския робот.
Подкрепата на каузата Локомат за България стана възможна благодарение на много хора, но най-вече на Мария Шишкова, председател на Българския форум на бизнес лидерите и управляващ партньор на ЕЙМС Хюман Кепитъл- България. Мария Шишкова , в качеството си и на член на журито на наградите на Асоциацията на денталните мениджъри в България, бе впечатлена от инициатива и от подкрепата, която оказаха дистрибуторите. 
„Науката се е развила до степен пациентът да се изправи отново след тази рехабилитация, а в същото време идеята не се подкрепя достатъчно у нас. От България изтичат сериозни средства за лечение в чужбина, но закупуването на Локомат у нас е по-интелигентното решение, което би помогнало на десетки пъти повече хора и то на по-добра цена. Възможността тази рехабилитацията с най-модерния медицинския робот да се прави тук и да е достъпна за българските граждани, които се нуждаят от нея, ще увеличи качеството на живот на пациентите и техните близки”, коментира Мария Шишкова.
На едно от заседанията на Борда на директорите на форума, тя прави предложение за подкрепа на кампанията на виенската лекарка д-р Анелия Хохвартер. „Имаше дискусия, зададоха се допълнителни въпроси, и се убедихме, че това е чиста кауза и прозрачна кампания. Аз не съм й очаквала друго, и се зарадвах когато инициативата Локомат за България бе подкрепена от Борда”, заяви Шишкова.
Българският форум на бизнес лидерите  подкрепя различни социално-значими кампании през годините. Още през 2008 г. те организираха благотворителен бал с цел  финансиране  на инвитро процедури на семейства с репродуктивни проблеми. 
„Темата бе тежка, болезнена, държавата можеше да отдели 1-2 млн. лв, а чакащите бяха над 200 хил. ”, припомни Мария Шишкова. Резултатът от обединените усилия не закъснява, средствата са събрани и са финансирани  20 ин- витро опита за зачеване. Малко по-късно Българският форум на бизнес лидерите може да се похвали с първите си 9 бебета, които днес са вече подрастващи. После следват совалки из властта, и в резултат държавата се ангажира с финансиране на ин витро клиниките с  между 12-17 млн. лв. 
Започват да подкрепят и други каузи, свързани както със здравето, така и с образованието. Друга кауза, която привлича вниманието на бизнеслидерите е да се осигурят безплатни изследвания за рак на гърдата за повече жени. „Спасили сме живота на много жени с ранната диагностика, тъй като открит навреме ракът е лечим”, добавя още Мария Шишкова.
 
На Годишния бал на Българския форум на бизнес лидерите (Bulgarian Business Leaders Forum (BBLF) в София  в сряда вечер бяха събрани и 46 хил. лв. Половината от тази сума ще бъде за фондация Образование България 2030. Идеята е да се създаде Лидерска академия, насочена към подкрепа на директорите на училища. Другата половина от събраните средства ще се инвестира отново за съвместната програма със Софийска община за безплатни прегледи за рак на млечната жлеза
Подкрепата на бизнеслидерите за кампанията Локомат за България няма да приключи със снощния бал в хотел Шератон-София. Много от членовете на форума са изразили желание  с кампанията да се ангажират и болници, които са най-напреднали технологично.
„Цената на медицинския робот не е толкова висока. Трябва да се направи пробив: купи ли се първия Локомат за цялостна рехабилитация в България, вторият и третият няма да закъснеят.”, убедена е Мария Шишкова.
Д-р Анелия Хохвартер не можа лично да присъства на бала и благотворителната томбола, но благодари от сърце на новите си приятели и съмишленици за подкрепата. 
Прочетено 529 пъти Последна промяна от Вторник, 05 Февруари 2019 20:50
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…