All for Joomla All for Webmasters
1.3 млрд. евро за нов медицински кампус
Средствата отиват за иновативни изследвания и центрове.
MedUni и AKH-Виена ще имат изцяло нов медицински кампус до 2030 година, а строежът му ще струва 1.3 млрд. евро, сочат предварителните разчети, според местни медии.
На разгърната площ от 60 хил. кв.м в рамките на „MedUni Campus AKH” ще бъдат основани три научно-изследователски центъра. За тази цел ще бъдат съборени две сгради на клиники, които вече не се използват, както и бившето училище за медицински асистенти. 
Един от центровете ще бъде по персонализирана медицина, в който до 400 лекари ще работят върху 11 хил.кв.м. Тук ще бъдат анализирани с голяма точност болни тъкани и според това ще се прилага индувидуално лечение. Разходите от 60 млн.евро ще дойдат от частни дарения .
Вторият център ще бъде по транслационна медицина и клетъчна терапия. Третият ще е посветен на трансфера на технологиите. Всички научно-изследователски центъра ще бъдат в пряка връзка с AKH-Виена. 
Другият нов кампус, който ще бъде построен е „MedUni Campus Mariannengasse”. На терен на бивша собственост на Wien Energie до 2024 година ще се преселят предклиничните институти и с тях 744 учени от Центровете по физиология и фармакология, анатомия, генетика и изследване на рака. Предвидени са разходи в размер на 350 млн.евро. 
Целта е пациентите възможно най-бързо да имат полза от откритията на науката.
Прочетено 428 пъти Последна промяна от Събота, 03 Ноември 2018 22:05
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…