All for Joomla All for Webmasters
Успешна трансплантация за Виктор във Виена
В началото на следващата седмица се очаква 31- годишният Виктор Мавров да  бъде изписан от AKH-Виена
след като посрещна Коледа и Нова година в болницата. През ноември той бе трансплантиран от проф.д-р Виктор Клепетко. Той е 6-ият българин на когото се трансплантира бял дроб в австрийската столица .
Младежът, който е от столичния квартал Суходол страда от тежка форма на муковисцидоза, а средствата за неговото лечение бяха събирани дълго. Най-хубавото е, че след толкова изпитания сега Виктор отново се усмихва.  Младият пациент се чувства по-добре освен благодарение на усилията екипа на проф. д-р Клепетко, но и на изключителната всеотдайност на неговите родители, особено на майка му Мариана и на сестра му Нина.
Муковисцидоза е тежко наследствено заболяване, което засяга много и различни органи  и функции на човешкото тяло. Основно влиянието на болестта се забелязва върху дейността на белия дроб.. Видимо хората изглеждат само по-слаби от останалите, но това което се случва с техния организъм е постоянното намаляване обемът на дробовете, а оттам и на дишането. Когато обемът на дишане достигне критичния минимум, налягането в белите дробове става огромно и един по един органите отказват да работят и така болните достигат края на жизнения си път,ако не се направи животоспасяваща трансплантация. 
Виктор Мавров е вторият българин със заболяването муковисцидоза, на когото трансплантират бял дроб във Виена.
Първата операция бе направена на Момчил. В началото на декември м.г. Момчил бе на редовен контролен преглед в AKH-Виена и не пропусна да се обади на Виктор и да го окуражи в лечението. 
Прочетено 981 пъти Последна промяна от Четвъртък, 04 Януари 2018 12:36
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…