All for Joomla All for Webmasters
Световна премиера в юбилейната година за Хора на виенските момчета

Хорът на виенските момичета, които са част от световноизвестния Хор на виенските момчета, ще пее за първи път заедно с момчетата на Новогодишния концерт на Виенската филхармония на 1 януари 2023 г. 

 

Юбилейната 525-а година от основаването на Хора на виенските момчета ще започне със световна премиера на 1 януари 2023 г.

 

Хорът на момчетата и момичетата ще изпълни заедно с Виенската филхармония под ръководството на маестро Франц Велзер Мьост "Френска полка" на Йозеф Щраус, съобщава Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 

 

Хорът на виенските момичета е създаден през 2004 г. към Хора на виенските момчета. В момента в него участват 25 момичета на възраст от 9 до 15 години. Момичетата се изявяват основно във Виена. Те учат в различни училища и репетират два пъти седмично в кампуса на хора. 

 

Сценичните костюми на малките хористки са дело на австрийската модна дизайнерка Ева Полешински. Те са вдъхновени от моряшките униформи на членовете на Хора на виенските момчета.

 

Новите костюми ще бъдат показани за първи път на сцената на Златната зала във виенския Музикферайн по време на Новогодишния концерт.

 

Облечени в тези моряшки униформи, момичетата ще участват и в юбилейния концерт на Хора на виенските момчета, който ще се проведе на 14 май 2023 г. отново в Златната зала на Музикферайн.

 

 
 
Прочетено 46 пъти Последна промяна от Вторник, 15 Ноември 2022 14:20
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…