All for Joomla All for Webmasters
2019 е под влияние на зодиакалното съзвездие Близнаци
Астропрогнозата е на Руслан Борисов- Азарей.
В древността вавилонците са приели влиянието на определено зодиакално съзвездие за всяка една година. 2019 е на зодиакалния знак Близнаци и на планетата Меркурий.
Ето защо през идната година ще се отличавате с добри умствените способности, положителен характер, силен, годен да борави с всякакви въпроси и в същото време, даващ неспокойствие и любов към промените.
Ще имате желание да общувате и да се образовате. Умът ви ще бъде винаги на път и ще реализирате множество пътувания! Не забравяйте и България! Тя е красива страна!
Съзвездието Близнаци с право се смята за едно от най-красивите на небосклона. И това не е случайно. В съзвездието Близнаци има две много ярки звезди, които са разположени сравнително близо една до друга. През пролетните нощи в северното полукълбо се виждат двете звезди от съзвездието Близнаци – Кастор и Полукс. С това събитие е свързана трогателната древногръцка легенда за двама братя – близнаците Кастор и Полукс (Полидевк).
На Зевс и Леда, чиято неземна красота покорила бога, се родили две деца – син Полукс и дъщеря, прекрасната Елена, заради която впоследствие се разразила Троянската война. От царя на Спарта – Тиндарей, чиято жена била Леда, тя също имала две деца – дъщеря Клитемнестра и син Кастор. Братята Кастор и Полукс били много привързани един към друг и задружни. Зевс надарил своя син Полукс с безсмъртие, но Кастор останал смъртен.
Кастор се славел с умението да управлява колесници и да усмирява най-непокорните коне. Той обучавал Херкулес в изкуството на владеенето на оръжието. А Полукс наследил от баща си необикновена сила и ловкост, бил непобедим в ръчния бой. От самото раждане на братята Меркурий (разбира се, управителят на знака Близнаци) ги взел под своя опека – хранил ги и ги възпитавал. Братята извършват заедно многобройни подвизи – заедно с Язон участват в похода за Златното руно (намек за Овена, първия знак от зодиака). Впоследствие те надвили Тезей, победителя на Минотавъра – като по този начин нарушили владенията на Телеца (следващия знак).
Двамата братя искрено се обичали един друг и когато Кастор загинал в бой, Полукс започнал да моли Зевс да му позволи да сподели с брат си смъртта. Зевс не посмял да откаже на молбата на сина си. Оттогава двамата братя живеели един ден в мрачното царство на Хадес, а на другия – сред боговете на Олимп.
Така и индивидуалността на човека, роден под знака Близнаци, се състои от части, които нерядко са си чужди една на друга.
За Меркурий или Хермeс при траките, е бог, вестител на боговете. Той е считан за най-умния от всички богове, дори Зевс е признал неговата интелигентност. Хермес е богът на търговията, пътешествениците, овчарите, говедарите, на ораторите и мъдростта, на литературата и поетите, на атлетите, мерките и теглилките и изобретяването на търговията по принцип.
Хермес е син на Зевс и Мая, роден в пещера на планината Килен в Аркадия. Няколко часа след раждането си изобретил лирата като опънал струни върху бронята на костенурка и възпял на нея любовта на Зевс и Мая.
Първоначално е бил аркадски бог на ветровете и дъжда, затова и е наречен вестител на Зевс и другите богове. Той също съпровождал душите на мъртвите до подземния свят. Изобразяван е със златни крилати сандали, жезъл и понякога лира в дясната ръка. Римляните са го наричали Меркурий.
Негови символи са петелът и костенурката, крилатите сандали, крилатата шапка и вестителския жезъл.
Хермес бил много верен на баща си Зевс. Когато нимфата Йо, една от съпругите на Зевс, била заловена от Хера и пазена от многоокия гигант Аргус, Хермес я спасил, приспивайки гиганта с истории и песни и след това обезглавявайки го с меч във формата на сърп.
Желая ви успех!!!
Руслан Борисов -Азарей – Консултант Астролог
00 359 898 623 851
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
facebook: Ruslan Borisov
Блог: azarayastro.wordpress.com
Прочетено 296 пъти Последна промяна от Събота, 02 Март 2019 22:30
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…