All for Joomla All for Webmasters
Австрийско светило на конгрес в София
Известният невролог от Грац проф.д-р Курт Нидеркорн и колегите му ще обсъждат новостите в битката с инсулта . 
Новите „оръжия” в битката с инсулта ще са във фокуса на IV-ия конгрес с международно участие на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика (БАНМХ). Форумът ще се проведе между 5 и 7 октомври 2017 г. в София. 
Иновациите в ултразвуковата диагностиката на нервната система, превенцията на мозъчносъдова болест, съвременното лечение на инсулта чрез тромболиза и тромбектомия и неврорехабилитацията – това са основните теми, които ще обсъждат специалистите.  По традиция, форумът е мултидисциплинарен  и шанс да обменят опит ще имат невролози, неврохирурзи, ангиолози, интервенционални специалисти и рехабилитатори.
В тазгодишното издание ще вземат участие над 160 делегати от Австрия, Германия, Унгария Македония, Хърватия, Финландия, Латвия и разбира се, България. 
Освен най-изтъкнатите български невролози, сред лекторите са изявени специалисти от различни страни –
проф. Курт Нидеркорн (Австрия), проф. Марио Зиблер (Германия), проф. Вида Демарин (Хърватия), проф. Ина Тракка (Финландия), проф. Галина Балтгейл (Латвия) и проф. Ласло Циба (Унгария), съобщиха организаторите.
Конгресът ще бъде съпътстван от сателитен симпозиум на тема „Иновации в медицината”, посветен на модерното лечение на захарния диабет и диагностиката на глиобластома, както и най-новите консенсусни правила за поведение при остър исхемичен мозъчен инсулт.  
В рамките на конгреса са организирани четири постерни сесии с участие на млади учени и студенти от различни медицински университети, НСА „Васил. Левски” и кинезитерапевти от Македония.  
Прочетено 213 пъти Последна промяна от Четвъртък, 04 Октомври 2018 19:15
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…