All for Joomla All for Webmasters
Кампания в полза на естественото раждане
Община Виена предприема пакет от мерки, за да ограничи секциото сред бременните до 2025 г.
Община Виена предприема мащабна кампания, за да ограничи секциото сред бременните до 2025 година на 25 на сто (процентът е над 30 на сто, по данни на австрийската статистика за 2016 г.)
Бюрото за женско здраве и здравеопазване е събрала интердисциплинарна група от водещи експерти, свързани с раждането, които са анализирали причините за високия брой цезарови сечения през последните години. Специалистите са разработили мерки за насърчаване на естественото раждане, които първо ще бъдат предоставени на здравния персонал. Те се отнасят до обучения, болници и частни кабинети. 
АГ-специалисти и акушерки ще разясняват ползите от естественото раждане, както и рисковете от използването на секцио, когато не е необходимо. Специалистите ще разпространяват ясното послание, че раждането е здравословен, естествен процес  и рисковете са изключение.
Това решение от община Виена бе взето заедно със Съюза на виенските болници в началото на юни 2018 г в рамките на специален симпозиум. Форумът се състоя в къщата на Теодор Билрот (виден виенски хирург), където е главният офис на лекарите във Виена.
 
Прочетено 448 пъти Последна промяна от Петък, 06 Юли 2018 20:48
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…