All for Joomla All for Webmasters
Фотоизложба „Австрийските сватби - традиционни и модерни"
Бони Бонев представя сватбени ритуали от различни области на Австрия. 
Фотографът Бони Бонев е събрал сватбени ритуали от различни области на Австрия -Виена, Залцбург, Алпендорф, езерата на Южна Австрия и др. в невероятно зареждащата изложба „ Австрийските сватби-традиционни и модерни".
Ето какво сподели фотографът специално за Sanus et Salvus:
„Изложбата се роди като идея преди няколко месеца. Тя включва 32 пана в размер 120х120см, които ще бъдат изложени пред Народния театър „Иван Вазов”.
От около 8 години снимам сватби в Австрия почти всяко лято. Веригата, разбира се, тръгна от една българска сватба, на която имаше гости от Австрия и те ме поканиха да заснема тяхната сватба в градчето Халейн, близо до Залцбург. След това започнаха да ме канят техни приятели, приятели на приятелите и така постепенно веригата се разрасна.”
Бони Бонев споделя, че харесва австрийските сватби, винаги пълни с емоции и настроение. Често те започват още от предходната вечер с пищна фамилна вечеря и парти. Гостите са облечени с национални носии, всички са усмихнати и заредени с енергия за следващия ден. 
„Забелязал съм, че австрийците изключително много държат на фамилията и семейството. Искрено се радват на общуването по между си-усмивките се редуват със сълзи. Спомнят си винаги и за близките хора, които не са вече между тях”, добавя още фотографът. 
Денят на сватбата обикновено започва сравнително рано с подготовката на младоженците от около 9 часа. Дамите си правят прически и грим, но не пропускат и да се забавляват. Мъжете предимно се забавляват и между другото се обличат. 
Преди църковния ритуал понякога има лек коктейл. Самият ритуал е доста дълъг, около 90 минути. Наситен е с музика, песни и прочувствени слова. Понякога на всяко място има оставена кърпичка за сълзите на по-емоционалните гости. 
„Обичам по време на тези църковни ритуали да правя много снимки на гостите и децата, неподправените емоционални портрети винаги са били моя страст.”, разказва талантливият фотограф.
След църковния ритуал следва нов коктейл и поздрави за младоженците. Отново време за интересни репортажни моменти, които по-късно са приятна изненада за всички. 
Вечерното парти е по-различно от това, което познаваме при българските сватби. По време на вечерята няма танци–има само наздравици и речи. Истинското забавление започва след 23 часа и продължава поне до 3 ч. призори. Обикновено то е изключително динамично и "горещо" и трябва да внимавате да не се "опарите", уточнява с усмивка Бони Бонев.
„В заключение мога да кажа, че австрийските сватби ме зареждат емоционално за цялата година. Гледайки снимките се пренасям като с машина на времето и искам да се върна там отново...” 
Откриването на изложбата „Австрийските сватби-традиционни и модерни" е във вторник, 26 юни от 18.30 ч и се организира със съдействието на Австрийското посолство в София.
 
Прочетено 550 пъти Последна промяна от Четвъртък, 21 Юни 2018 20:14
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…