All for Joomla All for Webmasters
Нов формат на дарителската кампания "Локомат за България"
Инициативата на д-р Анелия Хохвартер продължава, досега събраните средства са над 30 хил. лв. 
Д-р Анелия Хохвартер, инициатор на дарителската кампания за закупуване на робота локомат в България, обяви, че инициативата вече ще разчита и на друг формат за набиране на средства. Все повече пациенти са готови да дарят събраните, но недостатъчни суми за тяхното лично лечение или рехабилитация в чужбина за благородната кауза. Те вече са изразили готовност да дарят тези средства за това да има ЛОКОМАТ в България. 
„На всички тях обещаваме запазено място за терапия в първата година, списъкът се подготвя и това ще е условието при конкурса, който ще определи къде ще бъде поставен уреда. Предимство ще имат области с най-много дарители”, поясни още д-р Хохвартер. 
Ето и един от няколкото случая на пациенти, свързали се с д-р Хохвартер. Една съпруга, която гледа  младия си любим от 5 години в инвалидна количка, реши да дари събраната сума за лечение в чужбина за закупуването на робота! Тя  разказва как се страхува, че няма да се справи в  чуждата страна и  сама да транспортира болния всеки втори ден до болницата. Освен това тя не знае езика,  а и счита, че лечението ще бъде само започнато и недовършено. После отново ще трябва да се моли за средства, аргументира се тя.  
Кампанията на д-р Хохвартер продължава, досега събраните средства са над 30 хил. лв.
Стотици анонимни дарители продължават да подкрепят кампанията. Уникалният глас от Родопите Нели Андреева и ръководената от нея формация "Нуша", със съдействието на ансамбъл “Филип Кутев” са сред най-големите дарители на благородната кауза – те дариха всички приходи от новогодишния си концерт .
Успехът идва, когато разделиш „Не мога” с една запетая, категорична е д-р Хохвартер.
Родената в Горна Митрополия д-р Анелия Хохвартер е  високо ценен хирург офталмолог във Виена. Тя сама финансира своите мисии в Африка. След една от тях пише книгата „Пътуването – пътуване към света и към себе си“. Лекарката е решила всички приходи от книгите, които вече излязоха на български (издателство „Персей”) и на немски език (предстои да излезнат още на англ. и руски език) да отидат за закупуването на уникален робот локомат за раздвижване на български пациенти.
Продължават да постъпват и приходи от продажбата на книгата й, които ще бъдат предоставени изцяло на тази дарителската  кампания.
За всички в България, които искат да закупят книгата, могат да го направят чрез поръчки на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и в офиса на „Мирекс 21 ООД “ ул. „Църковна независимост“ 27, гр. Русе (г-жа Галина Михайлова).
Другите места за разпространение предстои да бъдат обявени.
Сдружения напр. на хора с увреждания, на детска церебрална пареза  и др. със свои офиси в големите градове може да помогнат с разпространението на книгата срещу дарения от 20 лв. Средствата отиват изцяло за каузата.
И отново дарителската сметка:
Дарителска сметка със статут "Всички средства са предназначени за закупуването на Lokomat ProV6", уред с два модула за деца и възрастни. Банката гарантира, че използването на дарения за текущи разходи по проекта не е възможно.
Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер
IBAN:  BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
IBAN:  BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (влева)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF
„Благодария на всички, с общи усилия ще успеем!”, посочва още д-р Хохвартер.
Нуждаещите се от медицинския робот в България са над 20 000 души. Лечението и рехабилитацията с локомат се използва при пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им помогне да проходят отново.
Повече информация на страницата във Фейсбук:
 
 
Прочетено 1304 пъти Последна промяна от Четвъртък, 09 Февруари 2017 08:53
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…