All for Joomla All for Webmasters
42 детски къта в български болници бяха направени с дарения от българи в чужбина

 Това се случи в рамките на кампанията "Детски кът във всяка болница" на благотворителната организация „Ангели за България“,

съобщиха специално за рубриката БГ Свят на БТА от организацията. 42 детски къта в педиатрични отделения в България бяха изградени с дарения от българи в чужбина.

 

„Проектът имаше за цел закупуване на еднотипни мебели за детски кът и набиране на играчки – дарения, отговарящи на стандартите за деца под 3-годишна възраст с акцент върху безопасността и здравето на децата.

 

Основното обзавеждане се състои от: масичка, столчета, килимчета, шкафове с кутии за съхранение на играчки, детска готварска печка и мебели за кукла, писта, палатка, стикери за стени и украса“, информират от „Ангели за България“. 

 

Благотворителната организация на българите в чужбина е създадена през 2020 г. във Великобритания от Стела Иванова. Целта е с малко, но многобройни дарения българи от цял свят да подпомагат нуждаещите се сънародници в България чрез различни каузи и инициативи.

 

В момента „Ангели за България“ развиват и кампания "Мечта за £1", която цели да обедини колкото се може повече хора зад граница да отделят един паунд, което ще увеличи значително помощта за страната.

 
 
Прочетено 666 пъти Последна промяна от Четвъртък, 01 Декември 2022 12:43
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…